Standaard opdrachten zijn taken die 'los' aan een traject kunnen worden toegevoegd. Ze kunnen ook worden toegewezen aan andere gebruikers, welke de opdrachten dan in hun overzicht krijgen. Standaard opdrachten hebben hun eigen bibliotheek. Zometeen lees je hoe dat werkt.


INHOUDSOPGAVE

Stap 1. Voor het aanmaken of bewerken van Standaard opdrachten ga je naar klassiek beheer.


Stap 2. Open onder de Taakbibliotheken de Standaard opdrachten.Stap 3. Klik op toevoegen om een nieuwe standaard opdracht te maken.


Stap 4. Geef je opdracht een Taaknaam. Een Taakcode is doorgaans niet nodig.Stap 5. Bij prioriteit kun je ervoor zorgen dat deze taak hoger of lager staat dan andere taken die op dezelfde dag moeten worden uitgevoerd.


 


Stap 6. Via duur geef je aan binnen hoeveel dagen na het starten van de taak deze moet zijn uitgevoerd.Stap 7. Geef eventueel een Adviestekst aan.

Deze is vaak gelijk aan de tekst bij VX Prof (Subtaak beschrijving). Deze tekst wordt zichtbaar wanneer je bij een taak op het vraagteken klikt.
Stap 8. Van een taak kan een verrichting gemaakt worden. Dit staat beschreven in de module CMM. Lees hier meer.
Stap 9. Bij een Standaard opdracht kan worden ingesteld dat er signalering moet plaatsvinden X dagen nadat de taak uitgevoerd had moeten zijn.Stap 10. Standaard staat aangegeven dat een taak moet vervallen bij sluiten van een traject. Je kunt een taak echter ook open laten staan na het sluiten van een traject.


 


Stap 11. De tekst welke je invult bij VX Prof zie je bij een taak terug in de taakbeschrijving. Deze taakbeschrijving zie je wanneer je een taak ‘opent’ door deze aan te klikken.


 


Stap 12. Als laatste kan er 1 scherm en 1 document worden gekoppeld aan een taak.

Stap 13. Geef aan bij welke protocolvariaties de standaard opdracht gebruikt kan worden. Vink je niets aan, dan is de opdracht nooit te selecteren.
Stap 14. Sla de taak op. Je kan op ieder moment de taak weer bewerken; sla daarna altijd op.

Stap 15. Voeg eventueel een standaard gebruikersgroep toe om de taak uit te voeren. Dit kan pas nadat de opdracht is opgeslagen.Stap 15.1. Kies in het daarop volgende scherm de gebruiker(sgroep) aan wie je de taak wil toewijzen.
Stap 16. Autoriseer de juiste gebruiker(s)(groep)(en) voor de nieuwe standaard opdracht. Lees hier hoe dat werkt.


Stap 17. Lees in Opdrachten, notities en overige trajecten hoe je standaard opdrachten gebruikt in de Xpert Suite.