Stap 1. Ga in beheer naar de gebruiker, gebruikersgroep of rol die je wilt autoriseren voor een taak.

Hiervoor ga je naar Gebruikersbeheer of Rollenbeheer.

Stap 2. Ga naar het tabblad Autorisaties.

Stap 3. Kies voor Beheer taakbibliotheek autorisaties.

Stap 4. Vink nu de juiste taken aan en klik aan het einde bovenaan op Opslaan.

LET OP: Een taak kunnen zien is ook die taak kunnen uitvoeren. Standaard zijn deze taken dan zichtbaar voor de gebruiker of groep. Moeten ook taken van een andere gebruiker of groep ingezien kunnen worden, dan dient dat apart ingesteld te worden (zie verderop).

Tip 1: Je kan met het bovenste vakje 'zien' in één keer autorisatie voor alle taken aanzetten.

Tip 2: Met de zoekfunctie kun je eenvoudig specifieke taken zoeken. Hiermee kun je ook zien in welke taakbibliotheek deze taak staat. Daardoor kun je de taak eventueel ook in klassiek beheer makkelijk terugvinden.

Stap 5. Voor de algemene taak autorisaties ga je naar de workflow autorisaties.

Stap 6. Dan krijg je een aantal taak autorisaties.

Stap 6.1. Met Mag niet-bewerkbare taken wijzigen is het mogelijk voor een beheerder om een wettelijke taak om te zetten naar een andere taaksoort, waardoor deze wel bewerkbaar wordt.

Stap 6.2. Met Takenoverzicht bekijken bepaal je of de gebruiker taken in het overzicht kan inzien.

Stap 6.3. Door Taken uitvoeren bij afdeling- of werkgevertaakoverzicht aan te vinken kun je aangeven dat een gebruiker op afdelingsniveau of hoger via het pull-down menu taken op voltooid mag zetten, dus voor meerdere werknemers tegelijk. Als je dit uitvinkt, kan de gebruiker alleen per werknemer, in het takenoverzicht, taken afronden.

Stap 6.4. Signalering ontvangen is een verouderde functie welke op dit moment niets doet. Deze kun je dus negeren.

Stap 6.5. Escalatiebeheer is nog in ontwikkeling. Een escalatietaak ontstaat wanneer iets niet (op tijd) gebeurt. Het is daarom een soort omgekeerde trigger.

Stap 6.6. Met het Uitgebreid takenfilter zijn taken die door een andere gebruiker of groep moeten worden uitgevoerd, inzichtelijk en te bekijken. Hiermee is het mogelijk om 'over de schouder' van een andere gebruiker mee te kijken. Als deze optie wordt aangevinkt, verschijnt de extra optie: Traject taken overnemen. Hiermee kan een gebruiker een taak die in principe niet voor hem is, toch overnemen en uitvoeren.

Stap 6.7. Met Taken Overnemen krijgt de gebruiker de mogelijkheid om taken die aan een andere gebruiker toegewezen zijn, over te nemen.

Stap 6.8. Met Traject taken delegeren krijgt de gebruiker de optie om taken door te zetten naar een andere gebruikersgroep.

LET OP: Zorg ervoor dat een gebruiker aan wie de taak moet worden doorgezet, ook geautoriseerd is voor de betreffende werknemer en de betreffende protocolvariatie. Anders zal dit niet werken.