Stap 1. Open beheer en zoek de betreffende taak op in de taakbibliotheek of maak een nieuwe taak aan.

Stap 2. Vink aan Is verrichting, bij de taakgegevens. Kies daarna of de taak zelf een verrichting is, of dat je meerdere verrichtingen aan de taak wilt koppelen. Bij het uitvoeren van de taak kan de gebruiker kiezen welke verrichting wordt uitgevoerd.

Stap 3. Als je maar 1 verrichting wilt is dit voldoende en sla je de taak op. Je kunt de verrichting nu toevoegen in de prijscategorie van 1 of meerdere contractmodellen.

Stap 4. Als je meerdere verrichting wilt kies je optie 2 en klik je op de knop Selecteer verrichtingssoorten.

Stap 5. Vervolgens kun je aangeven welke verrichting soorten allemaal gekozen mogen worden bij de taak.

Stap 6. Hierbij heb je per verrichting soort de volgende mogelijkheden.

Stap 6.1 De verrichting soort wordt altijd geschreven (en is niet zichtbaar of selecteerbaar voor de uitvoerende gebruiker tijdens het uitvoeren van de taak).

Let op: de verrichting wordt wel degelijk in naam van de uitvoerende gebruiker geschreven en de gebruiker kan deze onder Verrichtingen beheer dus wel raadplegen.

Stap 6.2 De verrichting soort is optioneel selecteerbaar, of verplicht geselecteerd bij het uitvoeren van de taak. In het laatste geval kan de gebruiker dus nog alleen aangeven hoe lang hij over de verrichting heeft gedaan.

Stap 6.3 Je kunt aangeven wat de normduur van de gekozen verrichting is binnen deze taak.

Let op: omdat verrichting soorten bestaan per contractmodel, dien je ook per contractmodel aan te geven welke soorten verrichtingen bij klanten met die gekozen contractmodelsoort er gewenst zijn.

Stap 7. De uitvoerder krijgt daarna bij de taak het normale klok-icoon voor het schrijven van de verrichting.

Hierbij komt echter het scherm naar voren waarmee in 1 keer meerdere verrichtingen kunnen worden geschreven. Uit alle zichtbare verrichtingen kan gekozen worden en verplichte verrichtingen kunnen niet worden uitgevinkt. Tevens wordt getoond welke verrichtingen op een eerder moment bij deze zelfde trajecttaak zijn geschreven.

NB in bovenstaand schermprint is een projectkeuze zichtbaar, dit is enkel het geval wanneer projecten zijn ingericht in de omgeving. Is dat niet het geval, dan is deze selectie box niet zichtbaar.

Korting bij afwijkende opdrachtsoort

Wanneer een opdrachtsoort verrichting toevoegt waar een kortingsmodel van toepassing is en je mag een afwijkende prijs inrichten, is het zichtbaar wanneer er een korting van toepassing is en wat het uiteindelijke berekende bedrag zal zijn van de verrichting. Om dit duidelijk op het scherm te zetten, is er een checkbox toegevoegd om expliciet de keuze te maken om een afwijkende prijs op te voeren. Vervolgens wordt de korting duidelijk inzichtelijk gemaakt.