Binnen één protocol kunnen verschillende protocolvariaties aangemaakt worden, zodat er meerdere opties mogelijk zijn, voor andere dienstverleningen, werkgevers, afdelingen etc. Overeenkomende taken zijn taken die niet meer uitgevoerd hoeven te worden bij het omzetten van een protocolvariatie, omdat deze al uitgevoerd is in de voorgaande protocolvariatie. Een voorbeeld:

1. Protocolvariatie 1: 3 maandelijkse check bij werknemer (uitgevoerd).
  2. Protocolvariatie omzetten van 1 naar 2
  3. Protocolvariatie 2: Periodieke evaluatie (3 maandelijks) is standaard uitgevoerd, omdat de taken overeenkomen.

Hoe je de taken aan elkaar koppelt, lees je bij 3. Hoe koppel ik overeenkomende taken?

1. Hoe richt ik een protocolvariatie in?

Ga in het nieuwe beheer naar: Dienstverlening > Protocolbeheer > Selecteer een protocol.

Hier staan standaard protocollen van Xpert Suite, maar kun je ook je eigen protocollen (en variaties!) toevoegen door 'Toevoegen' links bovenaan te selecteren:

Standaard wordt 1 protocolvariatie toegevoegd aan het protocol, maar je kunt er dus ook meerdere toevoegen.

Zodra je op een protocolvariatie klikt, dan ga je naar de desbetreffende variatie toe.

Voor een uitgebreide uitleg over het protocolbeheer, zie: Protocolbeheer

Je voegt taken aan de protocolvariatie toe, door de variatie te selecteren en bovenaan naar het tabblad 'Taken' te gaan.

Dan verschijnen er 2 opties: 1. Taken koppelen & 2. Taken ontkoppelen.

Voor 'Taken koppelen' zijn 3 opties:

1. Taak koppelen vanuit taakbibliotheek

Je kunt taken toevoegen vanuit een taakbibliotheek. Het scherm wat wordt geopend laat alle taken zien, welke gegroepeerd zijn op bibliotheek. Het voordeel van dit scherm is dat je kunt zoeken op een taak en dat dan wordt gezocht binnen alle taakbibliotheken.

2. Nieuwe taken via taakbibliotheken

Om te ondersteunen dat wijzigingen aan een protocolvariatie primair via variatiebeheer gaan, voegen we

nu toe dat je direct vanuit dit beheerscherm volledig nieuwe taken kan aanmaken. Door op deze knop te

klikken wordt het taakbibliotheken scherm automatisch geopend en kan je één of meerdere taken

toevoegen. Wanneer je terugkomt in protocolbeheer, zullen deze toegevoegde taken beschikbaar zijn en

kunnen ze snel toegevoegd worden aan deze variatie.

3. Taak koppelen vanuit andere variatie

Een nieuwe protocolvariatie bevat standaard geen gekoppelde taken. Er is een mogelijkheid om alle taken die gekoppeld zijn aan protocolvariatie A óók te kunnen koppelen aan protocolvariatie B. Zo kun je op een eenvoudige manier een protocolvariatie samenstellen die vrijwel hetzelfde zou moeten zijn als een andere protocolvariatie.

Wanneer je klikt op Taak koppelen > Bestaande taken vanuit andere variatie, kom je in een scherm waarin

je de protocolvariatie moet kiezen vanuit waar je de taken wilt koppelen. Hier zijn alleen de variaties te

selecteren die onder hetzelfde protocol vallen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan te vinken of je ook

de eigen opdrachten die gekoppeld zijn aan variatie A, wil koppelen aan variatie B. Onder het tabblad

‘Gebruik’ op het panel ‘Gekoppelde eigen opdrachten’ van een protocolvariatie is te zien welke dit zijn.

2. Hoe stel ik omzetting protocolvariatie in en hoe zet ik een protocolvariatie om?

2.1 Instellen omzetting protocolvariatie

Ga in het nieuwe beheer naar: Dienstverlening > Protocolbeheer > Selecteer een protocol (dus geen variatie).

Ga naar het babblad Protocolgegevens, selecteer daar Bewerken en vervolgens Omzetmogelijkheden.

Beslis voor elke protocolvariatie, naar welke andere protocolvariaties het traject omgezet mag worden:

3. Sla het scherm op

2.2 Hoe zet ik een protocolvariatie om?

1. Kijk in het Overzicht re-integratie activiteiten (ORA) of de protocolvariatie al correct staat ingesteld:

2. Indien dit niet het geval is, ga dan naar de knop 'Acties' rechtsboven en kies vervolgens voor de actieknop 'Acties'.

3. Kies voor 'Traject omzetten van protocolvariatie'. Hierdoor kom je in het volgende pop-up scherm:

4. Kies welke nieuwe variatie je wilt hebben voor het traject, en sla de wijziging op.

3. Hoe koppel ik overeenkomende taken?

Ga in het nieuwe beheer naar: Dienstverlening > Protocolbeheer > Selecteer een protocol (dus geen variatie).

Ga naar het babblad Protocolgegevens, selecteer daar Bewerken en vervolgens Overeenkomende Taken.

1. Kies voor Overeenkomende taken, zoals hierboven in het screenshot.

2. Kies voor 'Nieuwe groep' in het scherm:

3. Kies twee (of meer) taken die niet opnieuw ingepland hoeven te worden wanneer de omzetting van protocolvariatie wordt gedaan:

4. Klik op Opslaan