We hebben de mogelijkheid gecreëerd om in XS Connect een volledig van de grond af nieuw gemaakte AFAS Verzuimmutatie-koppeling in te richten. Deze koppeling synchroniseert praktisch real-time verzuimmutaties van Xpert Suite naar AFAS. Dit betreft een Export koppeling en geen import!

Voorbeeld m.b.t. export instelling (let op dit kan anders zijn voor elke klant o.b.v. onderling gemaakte afspraken)

A screenshot of a computer

Description automatically generated

 

 

 

Verbeteringen in de koppeling

 

De kracht van deze koppeling is dat deze in staat is om het verzuim van Xpert Suite en AFAS naast elkaar te leggen en van daaruit de nodige verzuimmutaties te distilleren. Dus, is er ooit een mutatie gemist, of zijn er in AFAS handmatig wijzigingen doorgevoerd? Geen probleem, bij de volgende mutatie wordt alles weer recht getrokken! Ter volledigheid vindt na synchronisatie zelfs nog een extra controle plaats: zijn er alsnog verschillen tussen beide omgevingen? Dan leidt dat tot een herleidbare melding op het logverslag.

 

Andere pluspunten van deze koppeling zijn dat bij inrichting bepaald kan worden dat het enkel mutaties synchroniseert vanaf een specifieke peildatum, dat het in staat is om in AFAS het verzuim per nevendienstverband te registreren én, middels conversiegroepen, een juiste vertaalslag maakt van alle in Xpert Suite vastgelegde verzuimoorzaken en herstelredenen.

 

Tenslotte beschikt deze koppeling over duidelijke logverslagen die u, indien gewenst, alleen maar ontvangt wanneer er een foutsituatie is ontstaan. Zo kunt u te alle tijden tijdig schakelen op de binnen gekomen meldingen.