Een two-factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen.

Naast je wachtwoord moet je nog een andere methode selecteren die je succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen tot jouw account. Binnen de XS heb je de volgende 3 opties:

• Authenticator App: deze is te downloaden via de Appstore of Google Playstore. In deze app wordt elke 30 seconden een unieke code gegenereerd welke je op dat moment kan gebruiken om mee in te loggen.
    • Bovenstaande link is de authenticator app van Google. Andere opties zijn ook mogelijk zoals de Microsoft Authenticator app of de LastPass Authenticator app.
  • SMS-code: hierbij krijg je een SMS-code welke naar het ingevulde telefoonnummer verzonden wordt. Na het invullen van de code ben je ingelogd.
  • Yubikey: een USB-sleutel waar een unieke code als verificatie geldt.

Naast je wachtwoord dien je dus minimaal een van deze 3 opties te selecteren om in te kunnen loggen.

Extra informatie

Hoe kan ik mijn accountinstellingen aanpassen?