Met de BI release van 20 september wordt het onderstaande op productie uitgevoerd.


Waarom deze wijziging?

De dimensie Dim_PriceCategory is toegevoegd om te kunnen rapporteren over de aantallen en soorten verrichtingen. Onlangs is het mogelijk gemaakt om in XS een prijsafwijking te registreren bij een prijscategorie, gebaseerd op een tariefklasse. Deze tariefklasse kan worden gebruikt om per discipline verschillende tarieven te kunnen hanteren voor eenzelfde verrichting. Het was voorheen niet mogelijk om verrichtingen per tariefklasse te analyseren in XS Datastreams.

 

Wat is er gewijzigd?

Er is in Fact_UitgevoerdeVerrichtingen een verwijzing toegevoegd naar een nieuwe dimensie Dim_PriceCategory. Deze dimensie bevat de naam van de prijscategorie en indien het een prijsafwijking betreft ook de naam van de tariefklasse. Hiermee is het mogelijk om verrichtingen op een hoger niveau te kunnen groeperen (dus bijvoorbeeld los van de contractmodelversie of andere financiële inrichting); op een bepaalde discipline (prijsafwijking/tariefklasse) of soort verrichting (prijscategorie). Ook is het met deze dimensie mogelijk om een te verwachtte prijs op te halen bij geplande verrichtingen (status ‘in bewerking’), gekoppeld aan een tariefklasse. 


Klanten die een incrementele stream ontvangen moeten er rekening mee houden dat ze eenmalig een volledige dump ontvangen voor het bestand Fact_UitgevoerdeVerrichtingen doordat de RecordKey van de regels is veranderd.