Vrijdagavond 23 augustus wordt er een datastreams aanpassing opgeleverd in de stream Contractmanagement, die wat meer mutaties kan gaan opleveren bij een incrementele verversing. 

Wellicht is het nodig om klanten hierover tijdig te informeren, zou jij daar een inschatting van kunnen maken en eventueel een berichtje kunnen sturen? 

Hieronder de releasenote die erbij hoort. Heb je nog meer informatie nodig?

 

 

BEPALING PRIJSPEREENHEID IN FACT_UITGEVOERDEVERRICHTINGEN UITGEBREID

Waarom deze wijziging?

Onlangs is het in XS mogelijk gemaakt om tariefklassen in te richten. Een tariefklasse maakt het mogelijk om een verrichting, uitgevoerd door een andere discipline, onder een ander tarief te kunnen factureren. Hiermee kan er verschil worden gemaakt in het facturatiebedrag tussen een senior en een junior bedrijfsarts als deze eenzelfde verrichting uitvoeren. Een tariefklasse kan worden ingericht als een prijsafwijking op een prijscategorie. De kolom PrijsPerEenheid toont de Verkoopprijs ingericht bij de prijscategorie, maar hield bij nog niet gefactureerde verrichtingen nog geen rekening met een eventuele prijsafwijking.

 

Wat is de wijziging?

Voor verrichtingen die nog niet gefactureerd zijn, wordt nu ook een correcte verwachting gegeven qua verkoopprijs indien er sprake is van een prijsafwijking. Deze bepaling is gebaseerd op de (geplande) uitvoerder van de verrichting en de contractmodelversie. Geplande spreekuren komen in Fact_UitgevoerdeVerrichtingen met de status 'in bewerking'. Op basis van de verwachte uitvoerder hiervan wordt een verwachte PrijsPerEenheid bepaald.

Let op, door deze wijziging ontstaan er mogelijk veel mutaties bij de eerstvolgende incrementele verversing.