Op het moment dat een taakgebeurtenis nieuw is aangemaakt, wordt er op de achtergrond een niet-beheerbare trigger aangemaakt. Deze trigger heeft wat andere kenmerken dan de triggers die we tot nu toe kenden. In triggerbeheer zie je in het overzicht dat er een groepering is bijgekomen, namelijk ‘Taak gebeurtenis’.



Aan de naam is al te zien dat deze triggers automatisch gegeneerd zijn. Wanneer je één van deze triggers opent, zie je dat dit soort triggers ook een andere weergave heeft. Daarnaast is de trigger niet te bewerken. 



Voor het grootste deel van de taakgebeurtenissen die gemaakt worden, zal het niet nodig zijn om de trigger ervan te bewerken, maar indien gewenst is het mogelijk om het beheer van taakgebeurtenis om te zetten naar de trigger. Daardoor wordt het mogelijk om extra voorwaarden en acties toe te voegen. In dat geval zijn de startdag en de naam nog aan te passen in de taakgebeurtenis. De acties zijn echter niet meer aan te passen; die zijn dan enkel nog in de trigger te wijzigen. 


Om bovenstaande te kunnen doen, klik je in de taakgebeurtenis op de knop ‘Omzetten naar trigger’.


 

Wanneer je op die knop klikt krijg je een scherm te zien met een toelichting wat er gaat gebeuren:


 

NB in de tekst staat ook de zin ‘en het wordt hierdoor mogelijk om meerdere taakgebeurtenissen te koppelen aan dezelfde trigger’, deze functionaliteit zal in één van de volgende releases worden toegevoegd. 


Na het omzetten: 

  • Krijgt de taakgebeurtenis een andere weergave. In plaats van het panel ‘Acties’ is de procesboom van de trigger te zien. 
  • Is de trigger - die automatisch was gegenereerd - beheerbaar geworden. Nu kun je indien gewenst nog extra voorwaarden toevoegen. Daarnaast kun je nu ook acties toevoegen die vanuit een taakgebeurtenis niet mogelijk waren om toe te voegen, maar die bij triggers wel bekend zijn als acties. 
  • Is het niet meer mogelijk om het omzetten terug te draaien en de acties weer te bewerken via de taakgebeurtenis.
    Gewijzigde weergave van de taakgebeurtenis na omzetten: 


Wanneer je een taakgebeurtenis hebt omgezet naar een beheerbare trigger, dan richt je de acties niet meer in op de taakgebeurtenis maar in de gekoppelde trigger. Daarmee krijg je ook de mogelijkheid om andere dan onderstaande acties toe te voegen, acties zoals die bekend zijn binnen triggerbeheer. Deze acties werden eerder nog niet weergeven op het panel ‘Gebeurtenissen en escalatie’, maar zijn daar nu wel inzichtelijk. Mogelijke acties bij taakgebeurtenis: 

  • Huidige taak afsluiten
  • Traject afsluiten
  • Taak toevoegen aan traject
  • Bericht sturen