Connect XS wordt steeds vaker gebruikt bij migraties en het eenmalig inladen van grotere hoeveelheden data. Het is nu ook mogelijk om grote batches documenten te importeren

Om gebruik te maken van deze functionaliteit, richt je op de gebruikelijke wijze een klantaccount in met de

gewenste scope. Koppel hier een SFTP-account aan en voeg een import toe.

Binnen Connect XS zijn de volgende twee configuraties beschikbaar gesteld om in bulk documenten te

verwerken:

• Documenten – Batch op personeelsnummer
  • Documenten – Batch op ExternWerknemerId met SharedDvHistory

Verder bestaat de aanlevering uit twee delen. Maak een ZIP van alle documenten die je wilt importeren en

zet deze op de betreffende map op het SFTP-account. Daarna kun je handmatig in Connect XS bij de

importmap het begeleidende bestand uploaden. In dit begeleidende bestand (bijvoorbeeld een Excel) staat

per regel de benodigde informatie over het betreffende document.

Per document geef je aan:

• Bij welke werkgever, werknemer en traject het hoort;
  • Of het een medisch of niet-medisch document betreft;
  • Een creatiedatum van het document, de te tonen documentnaam en een aantal andere gegevens
  • Optioneel kun je een documentkenmerk meegeven zodat het document correct geautoriseerd

wordt in Xpert Suite.

Nadat het begeleidende bestand handmatig geüpload is in Connect XS, kun je bij de import koppeling naar

‘Batch Documenten’ gaan. Hier doorloop je een aantal controlestappen voordat de documenten

daadwerkelijk verwerkt worden.

TIP: Je kunt de hele batch in één ZIP bestand op de SFTP neerzetten en in het begeleidende bestand slechts

één regel opnemen. Op die manier kun je even controleren of het document naar wens geïmporteerd

wordt. Daarna kun je opnieuw begeleidende bestanden aanbieden om de rest van de documenten die nog

op het SFTP-account staan te verwerken.