Binnen portal kun je zelf een eigen layout aanmaken, met hierin directe links naar verschillende rapportages. Onderstaand een voorbeeld van hoe dit er dan uit kan zien.

De verschillende actielinks die toegevoegd zijn aan de actiewidgets kunnen zelf worden gemaakt en dit zal in deze handleiding worden uitgelegd.

Stap 1: Aanmaken eigen actielink

In portalbeheer kan er gekozen worden voor de knop actielinks en vervolgens kan er een nieuwe actielink worden toegevoegd.

Vervolgens moet er allereerst worden gekozen voor de doelbestemming ‘RapportageXpertLink’ en hierna dienen er een aantal velden gevuld te worden.

Het belangrijkste invulveld is het ItemPath, welke op de volgende manier is opgebouwd:

/*klantnaam*/*naam van de map*/*naam van de rapportage*

Voorbeeld: /Arbo_Uniel/basisrapportages 3.1/KPI_Dashboard_Verzuim

Dit ziet er dan als volgt uit:

Voor het kiezen van een icoon kun je de volgende link gebruiken: https://fontawesome.com/v5.15/icons?d=gallery&p=2&m=free

Stap 2: Actielinks toevoegen aan portal

Wanneer je een actielink hebt aangemaakt, kun je deze daarna toevoegen aan een layout pagina. Voor statistiek kun je deze dan zelf aanmaken en als onderstaand voorbeeld inrichten. In dit voorbeeld is er al een layout aangemaakt en kun je vervolgens een actiewidget bewerken.

Klik vervolgens op actielink toevoegen en zoek de aangemaakte actielink op. Klik vervolgens op opslaan.