In de agenda heb je de mogelijkheid om Verlof te registreren. Je kunt op deze manier eenvoudig de dag(en) blokken waar je verlof ingaat en eindigt.

1. Agenda verlof autorisaties

Voor het registreren van verlof zijn er twee nieuwe autorisaties toegevoegd. Bij de feature autorisaties van agenda kun je bij gebruikers, gebruikersrollen of gebruikersgroepen nu instellen of ze agenda verlof mogen registreren in hun eigen agenda en/of agenda verlof mogen registreren voor alle andere geautoriseerde agenda’s.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

2. Agenda verlof registratie

Om een agenda verlof te registreren, doorloop je de volgende stappen:

• Klik je in agenda op de acties dropdown in de toolbar.
  • Selecteer de optie “Agenda verlof registreren”.
  • Je wordt geleid naar een agenda verlof registratie scherm.
  • Selecteer de periode van de afwezigheid.
  • Wanneer je voor meerdere agenda’s registratie mag doen zie je ook een selectie voor welke agenda je het verlof wilt registreren.
  • Voeg eventueel een publieke notitie toe.
    1. Een publieke notitie is zichtbaar voor alle gebruikers die de agenda mogen zien, bijvoorbeeld om gebruikers te informeren waar het verlof over gaat of wie de vervanger is.
  • Klik op opslaan om het verlof te registreren.

Graphical user interface, application, Teams

Description automatically generated

Geregistreerd verlof is als een grijs blok zichtbaar in de agenda van de gebruiker. Als het over beschikbaarheden heen gepland is, worden deze beschikbaarheden niet meer getoond in de agenda, maar blijven de afspraken die erin stonden nog wel zichtbaar. Gebruikers met de juiste autorisaties kunnen daarna het verlof eventueel bewerken of verwijderen. Als hierdoor de originele beschikbaarheid weer (deels) vrijkomt, dan is deze weer terug te vinden in agenda.

Graphical user interface, application, Word

Description automatically generated

3. Agenda verlof overzicht

Er is een overzichtspagina toegevoegd in de applicatie die over meerdere agenda’s heen het verlof kan tonen binnen een geselecteerde periode. De actielink die leidt naar deze pagina kun je inrichten via het portalbeheer en heet “LeaveOfAbsencesOverview”.

Bij het openen van het overzicht zie je links een set aan filters en rechts een tabel met info over de verschillende verlofperiodes. In het overzicht zit ook een extra stukje informatie over hoeveel overlappende afspraken elke periode nog heeft staan die mogelijk herpland moeten worden. Wanneer je op een regel uit de tabel klikt, krijg je extra detailinformatie over de geselecteerde verlofperiode te zien.

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Deze detailpagina toont de gegevens van het agendaverlof en een toolbar waar een beheerder met de juiste autorisaties een bewerk- of verwijderactie kan uitvoeren. Het overzicht toont ook een tabel met meer informatie over de overlappende afspraken, met op elke regel een datum en hoeveel afspraken er overlappen op de afwezigheid. Elke datum regel is aanklikbaar en daarmee wordt je naar de dag in de agenda van de specialist gebracht. Hierdoor kan je snel afspraken herplannen.

Graphical user interface, text, application