Gebaseerd op XS Core:

Middels de basisinrichting van de Xpert Suite worden dienstverbanden en verzuimmeldingen vastgelegd, zodat alle processen binnen de bedrijfsgezondheid kunnen worden uitgevoerd, en daarmee grote werkgever, arbodienstverleners, schadelastbeheerders en volmachten ondersteund worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Het verzuimprotocol wordt als meest gebruikte protocol ingezet binnen de Xpert Suite en is bedoeld om verzuim te registreren aan de hand van de Wet van Poortwachter (WVP). Binnen één protocol kunnen verschillende protocolvariaties aangemaakt worden, meer informatie hierover is hier te vinden: XSC: omzetting protocolvariaties.


Inhoud van de stream:

Deze stream ook gegevens over het verloop van de ingestelde protocolvariatie van een traject. De meetwaarden binnen deze streams kunnen worden gerelateerd aan dimensies zoals organisatiestructuur, werkgever, verzuimteam, werknemer etc.


Stermodellen

Hieronder zijn de twee stermodellen gevisualiseerd die aanwezig zijn in deze stream. Dit toont welke bestanden aan elkaar te koppelen zijn. De inhoud van de bestanden is beschreven in het XS rapport ‘Overzicht Datastreams’, te vinden de Statistiekenmap ‘Functioneel Beheer’.  


Stermodel Dienstverband Verzuim

Dit stermodel bevat enkel verzuimtrajecten, oftewel het traject dat wordt geopend indien de medewerker zich door ziekte verzuimend meldt. Hiermee bevat meetwaarden waar belangrijke indicatoren zoals het verzuimpercentage en de in- en uitstroom qua ziekmeldingen mee kunnen worden bepaald, omdat de verzuim- en dienstverband uren beschikbaar zijn, evenals ziek- en herstelmeldingen. De uren die worden bepaald worden zowel in werk- als in kalenderdagen gegeven, zodat gekozen kan worden welke van de twee het meest geschikt is. De definitie van werkdagen is maandag t/m vrijdag, de definitie van kalenderdagen is maandag t/m zondag. Deze feitgegevens zijn te vinden in de feiten Feit_DienstverbandVerzuim_Maand en Feit_DienstverbandVerzuim_WEEK. Deze beide feitenbestanden bevatten dezelfde gegevens, het verschil is de aggregatie; per maand en per week.




Stermodel Workflow Protocolvariation History

De inhoud van dit stermodel bevat voor elk traject (dus niet alleen verzuimtrajecten) de geregistreerde protocolvariatie. Iedere wijziging van protocolvariatie is zichtbaar, met hierbij een periode waarin de protocolvariatie geldig was of is voor het traject. Deze periodes kunnen niet overlappen. Een protocolvariatie kan in XS met terugwerkende kracht worden aangepast, dit wordt vervolgens ook verwerkt in dit stermodel.


Voorbeeld:

dim_WorkflowIDdim_ProtocolVariationIDdim_ValidFromDate_DateIDdim_ValidToDate_DateID
1222023080120240131
1332024020129991231




Analysemogelijkheden:

Met deze streams kun je onder andere:

  • Het verzuimpercentage per afdeling berekenen
  • De loonkosten van verzuimende werknemers bepalen
  • Inzicht verkrijgen in het aantal herstelmeldingen per week of maand
  • In welke periode is welke protocolvariatie geldig