Binnen de XpertSuite kunnen zoals gezegd op verschillende manieren verrichtingen worden gegenereerd. De gegenereerde verrichtingen kunnen makkelijk inzichtelijk worden gemaakt via het Verrichtingenbeheer. Hiervoor heeft een gebruiker meestal een knop op de home pagina in de actielink widget of aan de linkerkant in het menu. Zo niet dan kun je dit als beheer openen via het beheer – Dienstverlening – Verrichtingenbeheer. Een gebruiker die geautoriseerd is om tijd te schrijven is automatisch geautoriseerd om Verrichtingenbeheer te openen.

In het verrichtingenbeheer heb je 2 tabbladen. ‘Totalen per dag’ en ‘Overzicht verrichtingen’.

Onder het tabblad ‘Totalen per dag’ kun je filteren op de periode en de uitvoerder. Vervolgens krijg je op basis van het filter per dag te zien welke verrichtingen zijn gegenereerd. Dit overzicht kun je exporteren door te klikken op de knop ‘Exporteren’.

Ook kun je hier nieuwe verrichtingen (Opdrachtsoorten) schrijven. Klik hiervoor op de knop ‘Nieuwe tijdsregistratie.’

Onder het tabblad ‘Overzicht verrichtingen’ heb je wat meer filter mogelijkheden. Zo kun je heel specifiek verrichtingen tonen.

Ook dit overzicht kun je exporteren. Het export bestand bevat meer kolommen dan het overzicht in Verrichtingenbeheer.

Je kunt hier eventueel ook verrichtingen wijzigen of verwijderen. Klik hiervoor een verrichting aan. In het scherm wat vervolgens verschijnt kun je kiezen voor ‘Bewerken’ waarna je gegevens kunt aanpassen en opslaan of verwijderen.

Sinds Slowtrack 8.16 Iron is de kolom 'Identificatiecode' toegevoegd aan de rapportage van de verrichtingprijzen. Deze toont, afhankelijk van het type verrichting (taak, spreekuur of opdracht), de unieke identificatie code uit Xpert Suite. De kolom staat naast de bestaande kolom ‘Type verrichting’, waarin staat of de verrichting een taak, spreekuur, of opdracht is.  Door middel van deze kolom kan de getoonde verrichting (taak, spreekuur, opdracht) gemakkelijker in beheer teruggevonden worden.