Binnen de XpertSuite kunnen zoals gezegd op verschillende manieren verrichtingen worden gegenereerd. De gegenereerde verrichtingen kunnen makkelijk inzichtelijk worden gemaakt via het Verrichtingenbeheer. Hiervoor heeft een gebruiker meestal een knop op de home pagina in de actielink widget of aan de linkerkant in het menu. Zo niet dan kun je dit als beheer openen via het beheer – Dienstverlening – Uitgevoerde verrichtingen. Een gebruiker die geautoriseerd is om tijd te schrijven is automatisch geautoriseerd om Verrichtingenbeheer te openen.

In het verrichtingenbeheer heb je 2 tabbladen. ‘Totalen per dag’ en ‘Overzicht verrichtingen’.

Onder het tabblad ‘Totalen per dag’ kun je filteren op de periode en de uitvoerder. Vervolgens krijg je op basis van het filter per dag te zien welke verrichtingen zijn gegenereerd. Dit overzicht kun je exporteren door te klikken op de knop ‘Exporteren’.

Ook kun je hier nieuwe verrichtingen (Opdrachtsoorten) schrijven. Klik hiervoor op de knop ‘Nieuwe tijdsregistratie.’

Onder het tabblad ‘Overzicht verrichtingen’ heb je wat meer filter mogelijkheden. Zo kun je heel specifiek verrichtingen tonen.

Ook dit overzicht kun je exporteren. Het export bestand bevat meer kolommen dan het overzicht in Verrichtingenbeheer. 

Je kunt hier eventueel ook verrichtingen wijzigen of verwijderen. Klik hiervoor een verrichting aan. In het scherm wat vervolgens verschijnt kun je kiezen voor ‘Bewerken’ waarna je gegevens kunt aanpassen en opslaan of verwijderen.
Indien de feature autorisatie voor het kunnen wijzigen van definitieve niet-gefactureerde verrichtingen aan staat, kun je als gebruiker ook de status van een verrichting wijzigen indien het één van de volgende statussen heeft:

- Factureerbaar
- Niet factureren
- Uitgesteld ter correctie
- Uitgezonderd van facturatie

Zodra je op de knop 'Status wijzigen' klikt, zie je een overzicht van de verschillende status opties en een tekstveld 'Toelichting status'dat verplicht ingevuld dient te worden. De gewijzigde status is na het opslaan meteen toegepast op de verrichting. De toelichting is ook direct zichtbaar op de verrichting en is alleen te bewerken wanneer de status opnieuw gewijzigd wordt.Let op: het is mogelijk om verrichtingen als concept óf definitief op te slaan. Het kunnen opslaan van verrichtingen als concept kan beperkt worden voor gebruikers(groepen) door deze autorisatie uit te zetten via het gebruikersbeheer.


Sinds Slowtrack release 8.16 Iron is de kolom 'Identificatiecode' toegevoegd aan de rapportage van de verrichtingprijzen. Deze toont, afhankelijk van het type verrichting (taak, spreekuur of opdracht), de unieke identificatie code uit Xpert Suite. De kolom staat naast de bestaande kolom ‘Type verrichting’, waarin staat of de verrichting een taak, spreekuur, of opdracht is.  Door middel van deze kolom kan de getoonde verrichting (taak, spreekuur, opdracht) gemakkelijker in beheer teruggevonden worden.