Uitval in de koppeling met melding invalid looncomponent

Meestal betreft de ‘invalid looncomponent’ foutmelding 1 van de onderstaande situaties:

• Voor de werkgever van de werknemer is een ingangsdatum verlonen voorafgaand aan 1e verloningsperiode salarispakket. Acties:
    • Opzoeken van ingangsdatum verlonen van werkgever.
    • Opzoeken van betreffende looncomponenten.
    • Indien het probleem veroorzaakt wordt door een foutieve ingangsdatum verlonen, dient de klant zelf (via het werkgever verloningsgegevens bewerken scherm, knop 'werkgever verloning verwijderen') de verloning voor de gehele werkgever te verwijderen en opnieuw op te voeren. Alle verloningsgegevens bij deze werkgever en onderliggende werknemers gaat hierbij verloren. Deze actie kan voor een dubbele werkgever in Nmbrs zorgen.
    • De klant kan bij de werkgever en de werknemer(s) de verloningsgegevens opnieuw correct instellen.

• Voor de werknemer is een looncomponent (vergoeding widget, maatregel widget, korting widget op quickview-tabblad) voorafgaand aan 1e verloningsperiode van de werkgever ingesteld. Acties:
    • Opzoeken van betreffende looncomponenten.
    • De klant kan vervolgens zelf via de widgets de desbetreffende Vergoeding, Maatregel of Korting intrekken en een correcte (na startdatum verlonen) opvoeren.
    • De klant kan vervolgens zelf bij een werknemer (via het werknemer verloningsgegevens bewerken scherm, knop 'Opnieuw actualiseren') handmatig de synchronisatie van verloningsperiodes met looncomponenten starten.
    • De klant kan als dat niet volstaat zelf de gehele verloning van de werknemer verwijderen en opnieuw invoeren. Dit kan zorgen voor een dubbele werknemer in Nmbrs.

Werknemer heeft geen uitkering in uitkeringswidget

Indien er voor een werknemer in de uitkeringwidget geen dagloon staat (en er dus ook geen looncomponenten gegenereerd worden/doorgezet worden via integratie NMBRS) kan gecontroleerd worden:

• Of er kortingen op inkomsten zijn ingesteld.
  • Of de werknemer verloningsgegevens zijn gevuld.
  • Of voor de werknemer een dagloon is berekend/ingevoerd via de 'Dagloon' taak en of deze ook definitief is gemaakt.
  • Als er geen definitief dagloon is, de verloningsgegevens niet zijn gevuld of er een korting op inkomsten is ingesteld dient de gebruiker dit te corrigeren.
  • De klant kan als dat niet volstaat zelf de gehele verloning van de werknemer verwijderen en opnieuw invoeren. Dit kan zorgen voor een dubbele werknemer in Nmbrs.

Na verwijderen dagloon geen nieuwe looncomponenten

In de Uitkeringen widget kan het dagloon worden verwijderd via de desbetreffende knop. Nadat deze knop is gebruikt moet ook de knop Opnieuw actualiseren gebruikt worden.