Uitvoeren

Uitvoering van een spreekuur via Webcamconsult vindt plaats vanuit de cliënt en vanuit de specialist. De uitvoering vindt plaats in de Webcamconsult omgeving.

Cliënt

Wanneer de client binnen 30 minuten voor begintijd van de afspraak op de link klikt, dan komt hij in de wachtkamer.

Specialist

Een specialist kan, zoals gebruikelijk, vanuit de agenda zijn/haar spreekuren uitvoeren. Op de eerste pagina zal er een extra informatieblok zichtbaar zijn, waarin wordt toegelicht dat dit spreekuur via Webcamconsult is ingepland. Als de specialist op de link klikt, opent een nieuw scherm.

LET OP: het is belangrijk dat de specialist géén Internet Explorer gebruikt. Andere browsers, zoals Chrome en Firefox worden wel ondersteund. Chrome wordt door Webcamconsult geadviseerd als browser.

 

De specialist komt nu in een virtuele wachtkamer terecht (zie eventueel opmerkingen voor eerste gebruik)

Door linksonder op het icoon  te klikken, kan hij zien welke cliënten al op hem zitten te wachten. Het getal geeft aan hoeveel cliënten er in de wachtkamer zitten. Deze kan hij naar de digitale spreekkamer meenemen door op ‘Start’ te klikken. Het gesprek wordt dan gestart. De cliënt komt groot in beeld en rechtsonder is te zien wat de client kan zien. Tevens zijn hier opties om bestanden en beeldschermen te delen om de cliënt bijvoorbeeld in het verslag mee te laten kijken.

 

In Xpert Suite kunnen nog steeds de gebruikelijke schermen worden doorlopen en ingevuld om de verslaglegging te maken. Ook worden nog alle documenten gegenereerd zoals altijd.

Het spreekuur kan worden beëindigd door op de rode knop rechtsonder in het scherm te klikken.

De cliënt wordt dan geïnformeerd dat de afspraak is beëindigd.

 

 

 

 

 

 

Eerste gebruik

Bij het eerste gebruik moet de specialist de cookies accepteren voordat hij/zij verder kan.

 

De cliënt moet bij het eerste gebruik, naast de cookies, ook nog akkoord geven op de privacyverklaring. Deze verklaring opent meteen bij het openen van de Webcamconsult-link uit de ontvangen e-mail.