Het is mogelijk om API accounts te beheren binnen het gebruikersbeheer. Met een API account kun je andere applicaties of systemen die koppelen met de Xpert Suite. Via het Beheer kun je een gebruiker aanmaken. Deze gebruikers kunnen niet inloggen zoals ‘normale’ gebruikers, maar je kunt wel de autorisaties beheren die gelden voor alle acties die het account kan uitvoeren via onze APIs.

API accounts kunnen aangemaakt worden op dezelfde manier als ‘normale’ gebruikers in het gebruikersbeheer.

Er zijn op dit moment de volgende mogelijkheden voor API's:

- Het starten van (niet-verzuim) trajecten;

- Het aanmaken van nieuwe taken binnen lopende trajecten;

- Het toevoegen van trajectdocumenten aan het dossier;

Zie voor het aanmaken van gebruiker en het instellen van autorisaties de instructies Gebruikers toevoegen en Autorisaties gebruikers.