Stap 1: Zorg dat WINSCP is geïnstalleerd op je computer.

Stap 2: Open WinSCP en vul de volgende velden in:

Stap 3: Vul de volgende waarden in:

Adres doelcomputerksftp.xpertsuite.nl
GebruikersnaamDeze ontvang je van de functioneel beheerder
WachtwoordDeze kun je leeglaten aangezien we authenticeren met een sleutel

Stap 4: Klik op Geavanceerd. Er opent onderstaand scherm, ga naar Authenticatie.

Stap 5: Klik op de drie puntjes achterin het vak Privé-sleutelbestand.

Selecteer hier het .ppk bestand die je hebt ontvangen van de functioneel beheerder.

(Indien een .pk bestand is aangeleverd, kan WINSCP vragen de key te converteren naar een .ppk bestand. Kies dan voor OK, sla het .ppk bestand op en combineer deze bij stap 8 met het aangeleverde wachtwoord).

Stap 6: Klik op OK.

Stap 7: Klik op Inloggen.

Stap 8: WinSCP zal vragen om een passphrase, dat is het wachtwoord dat je via de mail hebt ontvangen.

Stap 9: Zet het ingevulde bestand in de door de functioneel beheerder aangegeven map.

Let op! als de functioneel beheerder nog geen map (of import configuratie) heeft ingesteld dan kun je niet inloggen