Stappen activeren datakluis

Stap 1. Instellen rechten per gebruiker

Voor het gebruik van de datakluis zijn er twee autorisaties die ingesteld kunnen worden. Na het activeren moet je een gebruiker gaan aanwijzen die de voorwaarden voor het gebruik kan accepteren. Dit kunnen meerdere gebruikers uit een bepaalde groep zijn waarbij onderstaande instelling is aangevinkt. Er hoeft maar één gebruiker de voorwaarden te accepteren.

Naast deze rechten moet je voor de gebruikersgroep de datakluisbeheer widget koppelen in de inrichting van PortalXpert:

Stap 2. Activeren gebruik per werkgever

Voor het activeren ga je naar het tabblad gegevensbeheer bij de stamgegevens van de werkgever.

Na het klikken op de knop Datakluis activeren krijg je onderstaande melding:

Als je ervoor kiest om de datakluis te activeren moet je de datakluisbeheerder(s) gaan kiezen. Het is niet mogelijk om dit bij de rol superbeheerders te beleggen.

Stap 3. Accepteren overeenkomst

Wanneer de aangewezen datakluisbeheerder inlogt moet deze onderstaande stappen doorlopen:

De volgende overeenkomsten zijn beschikbaar:

• Beveiligingsaanpak Otherside At Work
  • Dienstbeschrijving Datakluis - versie 1.2
  • Gebruikersovereenkomst Datakluis Otherside - versie 1.8
  • Algemene Voorwaarden Otherside 2019 - versie 3.3

Na het bevestigen in de laatste stap is de datakluis actief. Let op, pas na de nachtverwerking staan de dossiers in de datakluis.