INHOUDSOPGAVE


Voor gebruikers die dezelfde rol hebben binnen de organisatie kun je gebruikersrollen voor de gebruikersgroepen instellen. Wanneer er een rol is aangemaakt kan elke gebruiker binnen de inrichting deze rol gebruiken, mits gekoppeld aan deze rol.

Vooral voor dienstverleners kan het makkelijk zijn een rol aan te maken en zo elke gebruikersgroep van een klant te koppelen aan de gebruikersrol.


Aanmaken gebruikersrol


Stap 1. Log in bij de Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer.


 

 


Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers.

Klik vervolgens op Rollenbeheer.


 

 


Stap 3. Klik bovenin op + Nieuw.


 

 


Stap 4. Vul de Beheernaam en Naam in.

 De Code is niet verplicht (deze wordt o.a. gebruikt om integraties met andere systemen tot stand te brengen).

 

 

 


Stap 5. Klik op Opslaan. 

De nieuwe gebruikersrol is nu aangemaakt.

 


Stap 6. Stel de autorisaties/overige instellingen in.

Stel de autorisaties/overige instellingen in voor de gebruikersrol.

Deze instellingen kun je naar alle onderliggende gebruikers erven.



Autorisaties erven

Voor het overzetten van de autorisaties van de gebruikersrol naar de onderliggende gebruikers dien je via een rechtermuisklik op de gebruikersrol te kiezen voor Autorisatie erven.



LET OP! Wanneer je klikt op Autorisatie erven wordt gevraagd of je de autorisaties voor de organisatiestructuur en/of gebruikers over wil nemen. Wanneer deze autorisaties binnen de groep gebruikers afwijken, kies dan voor erven ZONDER deze overname. Erven MET deze overname betekent dat voor alle onderliggende gebruikers de autorisaties voor de organisatiestructuur en/of gebruikers wordt overschreven naar de instellingen van de bovenliggende rol.



Toepassen gebruikersrol


LET OP! Wanneer een gebruikersrol is toegekend aan een gebruiker, is dit niet meer te ontkoppelen.


Stap 1. Log in bij de Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer.


 

 


Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers.

Klik vervolgens op Gebruikersbeheer. Selecteer nu de gebruiker waaraan je de gebruikersrol wil koppelen.

 


Stap 3. Klik op de tab Autorisaties en vervolgens op Beheer autorisatie methode.




Stap 4. Wijzig de gebruikersrol naar de gewenste rol.

De huidige autorisaties zullen worden overruled door deze aanpassing. Klik op Opslaan.