Binnen Xpert Suite zijn er een aantal beheer functionaliteiten die alleen beschikbaar zijn via de Microsoft Edge IE-modus.

• Klassiek beheer, hier staat een verzameling van autorisaties en inrichtingsopties die nog overgezet moeten worden naar de nieuwe browser onafhankelijk schermen.

INHOUDSOPGAVE

1. Open de browser instellingen voor Edge.

Als je klassiek beheer of CMM beheer wilt gebruiken klik dan op de drie puntjes rechts bovenin in de Edge browser.

Klik daarna op Instellingen.

2. Druk op Standaardbrowser.

Binnen de Instellingen klik je op Standaardbrowser om Microsoft Edge als Standaardbrowser in te stellen en de Internet Explorer Compabiliteit aan te zetten.

Binnen het scherm Standaardbrowser vul je onderstaande instellingen in, en voeg je 'https://login.xpertsuite.nl' toe aan:
'Pagina's in de internet Explorer-modus.'

Als er binnen de organisatie gebruik wordt gemaakt van een Enterprise List policy, dan moeten naast https://login.xpertsuite.nl ook de volgende sites toegevoegd worden voor de productieomgeving:

https://vxt01.xpertsuite.nl

https://vxt02.xpertsuite.nl

https://apps01.xpertsuite.nl

https://apps02.xpertsuite.nl

Na het invullen druk je op:

Zodat de instellingen opgeslagen worden.

3. Open 'Cookies en site machtigingen.'

Klik bij de instellingen op 'Cookies en site machtigingen.'

4. Ga naar 'Alle machtigingen'

5. Klik op 'Pop-ups en omleidingen'

Voeg daarin de volgende urls toe onder Toestaan:

https://apps01.xpertsuite.nl

https://apps02.xpertsuite.nl

https://vxt01.xpertsuite.nl

https://vxt02.xpertsuite.nl

login.xpertsuite.nl

6. Voeg XpertSuite toe aan de trusted sites

Alleen noodzakelijk indien je naar 'klassiek beheer' moet kunnen gaan.

Ga naar je 'Control Panel' van Windows en zoek rechtsboven naar 'internet options'. (LET OP: als je Windows taal Nederlands is dan is het 'Configuratiescherm' en 'internetopties')

Klik op de groene koptekst 'Internet Options'.

Vul in het geopende scherm op de tab 'Security' bij 'Trusted Sites' het 'security level for this zone' op 'low'. Dit is nodig indien u nog acties op 'klassiek beheer' uitvoert. Hiermee wordt het toegestaan om 'activeX componenten' te gebruiken.

Vul tenslotte onder de knop 'sites' de adressen van de Xpert Suite in.

Vul hier afhankelijk van de gebruikte URL's de volgende adressen in:

https://*.verzuimexpert.nl

https://*.xpertsuite.nl

https://*.xpertsuite.app

login.xpertsuite.nl

(en eventueel de 'acceptatie-omgeving'-varianten met 'acc' ervoor (bijvoorbeeld https://*.accverzuimexpert.nl).

Klik op 'Ok'.

7. Installatie van de XS Componenten

Het zou kunnen dat na bovenstaande stappen het niet lukt om in Klassiek Beheer in 14. Schermontwerper Module te komen. Dit kan dan op de volgende manier opgelost worden. Om hiermee te kunnen gaan werken, is het nodig de VerzuimXpert componenten te installeren op jouw computer. Het kan zo zijn dat je hierbij een systeembeheerder nodig hebt.

- Door onderstaande link aan te klikken start de download, sla het bestand op uw bureaublad op.

https://download.verzuimexpert.nl/webbased/VerzuimExpert_webbased.exe

8. Ga terug naar de startpagina van Edge.

Onder de Adresbalk staat is nu de balk te vinden met de melding: 'De Internet Explorer modus wordt gebruikt. De meeste pagina's werken beter in Microsoft Edge. Hier hoef je niks mee te doen.