Wat gaan we doen?

De Xpert Suite gaat over naar een nieuw uiterlijk. Het uiterlijk is gebaseerd op de Google Material Design guidelines

Met deze wijziging wordt er functioneel niets gewijzigd, alles blijft werken zoals het nu werkt, alleen ziet de applicatie er anders uit.  (Voor Xpert Suite omgevingen die medio/na 2023 staat het nieuwe thema al aan daar verandert er niets.)

Welke voordelen zijn er?

Met het Material Design thema zorgen we ervoor dat:

• De Xpert Suite rustiger oogt.
  • Informatie duidelijker wordt weergegeven.
  • Er een betere basis is zodat we toekomstige software consistenter weergeven.
  • De basis van de applicatie wordt veel neutraler zodat we een betere kleur en contrast balans kunnen toepassen.
  • Er zal minder verschil zitten en eigen huisstijlen en de applicatie standaard, waardoor er een uniforme look & feel ontstaat en instructieve filmpje en documentatie vanuit Otherside Software herkenbaar zijn.

Wat is de tijdslijn?

Omdat we ons kunnen voorstellen dat dit een grote impact op de beleving van de applicatie kan hebben willen we het niet zomaar uitrollen;

• Als je dit leest kun je op ieder moment een aanvraag indienen om het nieuwe thema aan te zetten op Xpert Suite acceptatie en/of productie omgeving.
  • Vanaf 19 september 2024 (Release 8.32 Rubidium) gaan alle acceptatie omgevingen om naar het nieuwe thema.
  • Vanaf 21 november 2024 (Release 8.36 Tin) gaan alle omgevingen automatisch over naar de het nieuwe thema.

Waar moet ik op letten?

De volgende instellingen van de eigen huisstijlen worden automatisch overgenomen met de nieuwe vormgeving.

• Accent en knop kleuren.
  • Het Logo.

Eventuele overige instellingen komen te vervallen.

Welke stappen moet ik nemen?

Als je over wilt kun je een ticket indienen via xpertdesk@othersideatwork.nl. Anders gaat de acceptatie omgeving vanzelf over op 19 september en gaat de productie omgeving vanzelf over op 21 november.

Voorbeelden

A screenshot of a computer
Description automatically generatedA screenshot of a computer
Description automatically generated
A screenshot of a computer
Description automatically generatedA screenshot of a computer