De Widget 'ActueelVerzuimWidget' toont het actuele gemiddelde verzuimpercentage van de laatst volledig afgeronde maand over alle afdelingen heen. Ook de verzuimpercentages van de vorige maand worden getoond en van dezelfde maand een jaar eerder. 

Er is zo in één oogopslag duidelijk of er een toename, afname, of bijna geen verandering is geweest in de verzuimcijfers, door het tonen van het verschil in procentpunten en door het gebruik van kleur.Deze widget is toe te voegen op de startpagina van een gebruiker via portalbeheer (Beheer > applicatie instellingen > portalbeheer) en heet ‘ActueelVerzuimWidget’. Bij de bepaling van de verzuimpercentages wordt rekening gehouden met de autorisaties van de ingelogde gebruiker.


Dit wordt berekend aan de hand van de volgende parameters:

  • De widget haalt de gegevens uit 1 van de volgende 2 basisrapportages:
    > Verzuim per organisatie onderdeel
    > VX verzuimpercentage per maand.

  • Daarbij wordt gekeken naar het Ziekte Verzuim Percentage van de afgelopen afgesloten maand.  

  • Het gemiddeld percentage dat wordt getoond in de widget is het gemiddelde van alle onderdelen/afdelingen waarvoor de gebruiker geautoriseerd is.
    > Hier kan dus verschil in zitten tussen verschillende gebruikersgroepen, als zij voor andere onderdelen/afdelingen geautoriseerd zijn.

  • De gegevens in de rapportages worden 1x per week geüpdatet, in de nacht van zaterdag op zondag.