Binnen XS Connect is het mogelijk om een koppeling op te zetten vanuit een bijlage die in een mail wordt gestuurd.

Een klant kan hierbij een dataset via de mail versturen naar een extern mailadres. Deze mailbox wordt vervolgens op het ingestelde tijdsschema uitgelezen om te kijken of er nieuwe aanleveringen klaar staan.

1. Maak een klantaccount, en kies voor Type account 'Mailbox uitlezen (Imap)'

2. Vul de URL, gebruikersnaam en wachtwoord in van de mailbox die uitgelezen dient te worden.

3. Stel bij autorisaties in op welke werkgever(s) deze bestanden data mogen verwerken.

4. Sla het koppelaccount op.

5. Maak een nieuwe gegevensstroom aan met als opties 'Mailbox uitlezen (Imap)'

6. Zet een filter op de emailadressen. De e-mailadressen die je hier invoert, die worden allemaal uitgelezen door deze koppeling.

6. Kies de configuratie waarmee je de bestanden wilt inlezen.

7. Stel het Schedule in.

8. Pas desgewenst de 'Custom mapping' aan.

9. Sla deze configuratie op.

Op het ingestelde tijdstip zal XS Connect een inlogpoging doen op de ingevoerde mailbox. XS Connect kijkt of er mails klaar staan verzonden door de ingevoerde emailadressen. Als er mails zijn gevonden die aan de vereisten voldoen, dan zal XS Connect de bijlages oppakken en deze verwerken aan de hand van de ingestelde configuratie.

Let op

- Als het door de aanleverende partij mogelijk is om via sFTP de bestanden te versturen, dan raden we dat aan in plaats van via de mail. Het onversleuteld versturen van persoonsgegevens via de mail raden wij af.

- Deze functionaliteit leest alleen data uit bijlages uit. Informatie dat in de mail wordt mee gestuurd gaat verloren.

- Het is niet mogelijk om een Excel met wachtwoord uit te lezen via deze functionaliteit. Wel kan er gebruik worden gemaakt van PGP encryptie. Maak de PGP key aan via XS Connect en laat de aanleverende partij het bestand encrypten met deze PGP key.