De zoekfunctie zal je als beheerder regelmatig gaan gebruiken. Vooral bij grote organisaties met veel gebruikers.

Door op de  te klikken, open je de zoekfunctie en zijn de volgende zoekopties zichtbaar:

1. Werknemer zoeken

Deze zoekfunctie in Beheer is vergelijkbaar met het uitgebreid zoeken in VX

Wanneer je de medewerker uiteindelijk hebt gevonden kun je o.a. instellen onder welke protocollen en protocolvariaties deze medewerker valt, ook kunnen vanuit hier persoons- en dienstverbandgegevens worden gewijzigd

2. Gebruiker zoeken

Zoeken op gebruikers zal in de regel meer voorkomen dan werknemers zoeken. Dit vanwege het feit dat de meeste ‘beheer’ mogelijkheden betreffende werknemers tegenwoordig ook in de front-end van VX gedaan kunnen worden.

Je kunt gebruikers zoeken op naam (achternaam), personeelsnummer (indien de gebruiker ook een medewerker is in VX) en tot slot kun je zoeken op inlognaam.

3. Zoeken op overige structuur items

Deze zoekfunctie zal naar verwachting het vaakst gebruikt gaan worden. Je kunt met deze functie feitelijk alles vinden, van werkgevers en afdelingen tot documenten en schermen. In complexe en zeer uitgebreide inrichtingen van VX, kan jou deze zoekfunctie enorm veel tijd besparen.