Het kan voorkomen dat een (bedrijfs)arts bepaalde werknemers niet mag of wil behandelen, bijvoorbeeld in het geval van een conflict. Deze situatie wordt vanaf nu ook ondersteund in onze Agenda module: een arts kan uitgesloten worden voor oproepverzoeken/spreekuren van bepaalde werknemers. Er is een nieuwe actielink beschikbaar die binnen een werknemerdossier gekozen kan worden. Deze actielink opent een scherm waar een lijst met gebruikers (artsen) getoond wordt. De beheerder kan in deze lijst artsen toevoegen die op de zogenaamde ‘Zwarte lijst’ komen te staan voor het mogen uitvoeren van afspraken van de betreffende werknemer. De arts zal dan bij het inplannen van oproepverzoeken/spreekuren voor die werknemer niet selecteerbaar zijn. Dit heeft geen invloed op de autorisaties van die arts: als de arts geautoriseerd is voor het werknemersdossier, dan blijft deze autorisatie gewoon behouden.

Er zijn twee nieuwe autorisatie toegevoegd onder Beheer > Gebruikers > Autorisaties > Beheer feature autorisaties voor agenda:

• Inzien uitsluitingen agenda-gebruikers: hiermee heeft de beheerder/gebruiker het recht om het scherm met de informatie over uitsluitingen in te zien;
  • Beheren uitsluitingen agenda-gebruikers: hiermee kan de beheerder/gebruiker uitsluitingen toevoegen of verwijderen.

Hoe stel ik de zwarte lijst in

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 2. De juiste autorisaties instellen

De gebruiker die de zwarte lijst wil instellen zal eerst nog de juiste autorisaties nodig hebben. Deze kun je vinden in het nieuwe beheer onder feature autorisaties van de agenda en vervolgens de volgende twee:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 3. De werknemer uitsluiten voor een agenda

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 4. Of de beheerder van de agenda uitsluiten voor een werkgever