Vanaf 15 juni 2022 wordt de Internet Explorer 11 (IE11) door Microsoft niet meer ondersteund voor bepaalde besturingssystemen. Hierdoor is deze browser niet langer meer beschikbaar. Binnen Xpert Suite zijn er nog aantal beheerfunctionaliteiten die alleen werken binnen IE11. Wat nu?

Klanten worden aangemoedigd om over te stappen naar Microsoft Edge met de Internet Explorer (IE)-modus. Microsoft houdt dus rekening met het ondersteunen van software welke nog van IE componenten gebruik maken doormiddel van de IE-modus in Microsoft Edge. Hiermee blijft het mogelijk om volledig ondersteund en veilig met Xpert Suite te werken. Deze modus wordt tot eind 2029 volledig ondersteund door Microsoft, en voor ondersteunde besturingssystemen zal Internet Explorer 11 beveiligingsupdates en technische ondersteuning blijven ontvangen.

Let op: je moet de IE modus in Edge configureren. Zie hiervoor What is Internet Explorer Mode? | Microsoft Docs.


Voor vrijwel alle gebruikers van de Xpert Suite geldt dat zij IE modus niet nodig hebben. Enkel een aantal specifieke functionaliteiten voor de functioneel beheerders vereisen nog IE modus.


  • Klassiek beheer: enkele functionaliteiten op het gebied van autorisaties en inrichtingsopties moeten nog worden overgezet naar de nieuwe browser onafhankelijk schermen.
  • Contract Management Module (CMM): een deel hiervan is al omgezet naar browser onafhankelijke schermen, maar nog niet alles.


Wat is het beleid van Otherside at Work?


Uiteindelijk worden alle Xpert Suite beheeronderdelen volledig browser onafhankelijk. De afgelopen periode zijn een groot aantal beheeronderdelen al overgezet en in iedere nieuwe release van de Xpert Suite zijn weer meer functionaliteiten browser onafhankelijk gemaakt. Raadpleeg hiervoor de releasenotes. Het doel is om voor de zomer van 2023 deze beheeronderdelen over te hebben gezet en daarmee is de Xpert Suite dus volledig browser onafhankelijk.


Klik hier om te lezen hoe je de IE-modus kan gebruiken.