Randvoorwaarde

Een randvoorwaarde om dit type koppeling zelfstandig (lees: zonder hulp van een consultant van Otherside at Work) op te zetten is dat er nog geen gegevens zijn opgevoerd.

Gegevensstromen

Met de standaard Afas koppeling is het mogelijk om de volgende vier gegevensstromen zelfstandig te koppelen:

1. Afdelingen

2. Medewerkers (+dienstverbanden)

3. Verzuim

4. Gebruikersaccounts voor leidinggevenden

Voor het leggen van een verbinding tussen Xpert Suite en AFAS wordt gebruik gemaakt van Afas GetConnectoren, hiermee is het mogelijk om op basis van een gebruikersaccount en een bijbehorend ‘token’ gegevens op te halen uit een Afas omgeving. Meer over het versturen van de GetConnectoren kan je vinden op deze pagina.

Mogelijkheden

Op dit moment zijn er twee verschillende opties beschikbaar:

• Afas Werknemer

• Afas Verzuim

Afas Werknemer

Bij de optie Afas Werknemer zijn er vier verschillende configuraties beschikbaar:

• Afas Organisatie en Werknemer met Formatieverdeling (meer informatie).

• Afas Organisatie en Werknemer zonder Formatieverdeling (meer informatie).

• Afas Organisatie, Werknemer en gebruikerautorisatie met Formatieverdeling (meer informatie).

• Afas Organisatie, Werknemer en gebruikerautorisatie zonder Formatieverdeling (meer informatie).

Afhankelijk welke gegevensstromen er gekoppeld dienen te worden en of er in AFAS wel of niet gebruik wordt gemaakt van formatieverdeling bepaalt de te kiezen configuratie:

Afdelingen

Medewerkers

Gebruikersaccounts voor leidinggevenden

In Afas wordt gebruik gemaakt van formatieverdeling

Afas Organisatie en Werknemer met Formatieverdeling

x

x

Ja

Afas Organisatie en Werknemer zonder Formatieverdeling

x

x

Nee

Afas Organisatie, Werknemer en gebruikerautorisatie met Formatieverdeling

x

x

x

Ja

Afas Organisatie, Werknemer en gebruikerautorisatie zonder Formatieverdeling

x

x

x

Nee

Afas Verzuim

Er is één configuratie voor het inlezen van verzuim. Klik hier voor meer informatie.

Wat kan er nog niet in Afas:

• Een documentenkoppeling via het koppelplatform aansluiten. Dit kan enkel nog via een werkopdracht door een consultant gedaan worden.
  • De flex propositie in AFAS wordt niet ondersteund door de standaard Afas koppeling. Dit kan enkel nog via een werkopdracht door een consultant gedaan worden.
  • Er zijn nog geen looncomponenten opgenomen in de standaard Afas koppeling.
  • Bij bestaande klanten staan er al gegevens in de database, hiervoor zijn synchronisatie werkzaamheden door een consulant benodigd.