Beheer

Na het inschakelen van de integratie met Webcamconsult of WeSeeDo door Otherside at Work moeten er een aantal onderdelen beheerd worden:

• Planners, de gebruikers die de webconsult spreekuren mogen inplannen.
  • Uitvoerders, de gebruikers die webconsult spreekuren mogen uitvoeren.
  • Spreekuursoorten, de spreekuursoorten die als webconsult uitgevoerd mogen worden.
  • E-mailsjabloon, het e-mailsjabloon voor de uitnodiging voor een webconsult spreekuur.

Planners

In Klassiek beheer kunnen gebruikers geautoriseerd worden om spreekuren op afstand in te mogen plannen via Webcamconsult of WeSeeDo. Deze autorisatie is te vinden onder de agenda-autorisaties op de laatste pagina. Alleen superbeheerders mogen deze autorisatie toekennen. Deze autorisatie moet dus worden aangezet bij de planners van spreekuren (eigen planafdeling of klantgebruikers).

Uitvoerders

Uitvoerders activeren

Bij de gewenste gebruikers in gebruikersbeheer kan worden aangevinkt of zij gebruik mogen maken van een webconsult. Door het schuifje ‘aan’ te zetten wordt de gebruiker aangemeld bij de tool ‘Webcamconsult’ en wordt er een SSO-oplossing gerealiseerd tussen deze Xpert Suite gebruiker en die Webcamconsult- of WeSeeDo- gebruiker. Het aanzetten kan hierdoor even duren.

LET OP: een emailadres moet uniek zijn binnen Webcamconsult en WeSeeDo. Het aanzetten mislukt indien hetzelfde emailadres al in gebruik is in de applicatie.

Oplossing: verander het emailadres bij de gebruiker in een ander uniek mailadres en zet opnieuw aan. Dit kan ook door een 'alias' toe te voegen aan het huidige mailadres van de gebruiker. Voorbeeld: test+OaW@xs.nl. Alias is hier +OaW. Gebruik hier bijvoorbeeld de klantnaam voor, om duidelijk te krijgen om welke XS omgeving het gaat.Let op! Als het alias mailadres ook als dataveld in een document / mail wordt gebruikt, dan wijzigt het mailadres hier dus ook.

Uitvoerders deactiveren

Om een uitvoerder te deactiveren, zet je het schuifje uit in beheer.

LET OP: bij verwijdering van het gehele XS account wordt dit schuifje NIET automatisch uitgezet en blijft het SSO account bestaan. Zet dit schuifje dus uit alvorens het account te verwijderen in XS.

Om de gebruikersaccounts ook te verwijderen bij WeSeeDo/WCC, wordt er dagelijks een opschoonactie gedaan. Tijdens deze opschoonactie wordt er gekeken welke XS gebruikers zijn verwijderd die nog een een WeSeeDo/WCC account hebben en wordt er een signaal gestuurd naar de service om de WeSeeDo/WCC gebruikers in bulk aan die kant ook te verwijderen.

Spreekuursoorten

Bij spreekuursoortbeheer kan er per spreekuursoort worden aangegeven of deze op afstand mag worden uitgevoerd. Dit kan via het vinkje ‘Afspraak standaard via Webcamconsult’. Wanneer dit aangevinkt wordt, zullen afspraken die gepland worden met dit spreekuursoort standaard worden gezet op ‘op afstand via Webcamconsult uitvoeren’. Bij het inplannen kan hier alsnog van afgeweken worden, indien gewenst.

Emailsjabloon

Wanneer er een webconsult-spreekuur is ingepland, wordt er een unieke link gegenereerd voor de cliënt. Deze link moet verzonden worden naar de cliënt, hiervoor kan een nieuw e-mailsjabloon worden aangemaakt. Deze mail wordt bij het plannen automatisch verzonden. Ook kan gebruik gemaakt worden van de bestaande oproepbrievenfunctionaliteit. Het dataveld [ ContactdetailsAfspraakOpAfstand ] kan gebruikt worden voor de link. Bijvoorbeeld in deze mail:

Wijzigen van camera en audio tijdens gesprek

Met deze nieuwe functionaliteit wordt het gebruiksgemak van WeSeeDo naar een nog hoger niveau
gebracht. Of je nu werkt op een apparaat met meerdere camera's of microfoons, je kunt nu naadloos
wisselen tussen deze bronnen, rechtstreeks in het gesprek. Je hoeft het gesprek niet langer te onderbreken
om je instellingen aan te passen!
Schakel snel over van een externe na
ar een ingebouwde camera, of verander je audiobron met een
eenvoudige klik. Deze functie maakt je WeSeeDo-gesprekken binnen Xpert Suite soepeler, effectiever en
biedt je meer controle dan ooit tevoren.