INHOUDSOPGAVE

Bij het werken in de agenda kun je ervoor kiezen om vooraf aangemaakte locaties te gebruiken om de afspraken bij in te plannen. In dit document zal er gekeken worden hoe je een oproeplocatie aan kunt maken en waar deze vervolgens te gebruiken is in de agenda.

Stap 1. Oproeplocatie aanmaken

 

Stap 1.1 Ga naar beheer en kies voor dienstverlening

 

Stap 1.2 Kies voor oproeplocaties


Stap 1.3 Kies voor toevoegen en vul de benodigde gegevens in

 

Stap 2. Oproeplocaties gebruiken in de agenda

Oproeplocaties kunnen op verschillende manier gebruikt worden in de agenda. Je kunt de oproeplocaties kiezen bij het inplannen van een afspraak of je kunt de oproeplocatie vooraf instellen in een beschikbaarheidsblok. Beide opties zullen hieronder besproken worden.

 

Stap 2.1 Oproeplocaties gebruiken bij het inplannen van een afspraak.

Bij het inplannen van een losse afspraak in de agenda krijg je in het afsprakenscherm de volgende optie:

Wanneer je kiest voor ‘Bij een vaste locatie’ zie je dat je eronder de mogelijkheid krijgt om te zoeken naar een locatie. Het zoeken naar deze locaties kan via de naam die je gegeven hebt aan je oproeplocatie.

 

Stap 2.2 Oproeplocaties gebruiken bij het instellen van een beschikbaarheidsblok.

De andere optie die je hebt is om te werken met beschikbaarheden in de agenda. Beschikbaarheden geven blokken in de agenda weer waarop de eigenaar van de agenda beschikbaar is.

 

Bij het aanmaken van deze beschikbaarheden krijg je het volgende scherm:

 

Om vervolgens bij het volgende scherm te komen:

 

Hier kun je kiezen om een locatie toe te voegen aan de beschikbaarheid. Voordeel hiervan is dat je deze locatie vervolgens niet meer hoeft te kiezen bij het inplannen van een afspraak en dat de foutgevoeligheid hierdoor naar beneden gaat.