In het trajectendossier van een werknemer zijn er per traject enkele standaard overzichtskaarten opgesteld. In deze overzichtskaarten kunnen verschillende zaken terugkomen, gebaseerd op wat je instelt in het beheer. De standaard overzichtskaarten zijn:

• Overzicht voortgang
  • Medische kaart
  • Contactoverzicht

Soorten overzichtskaarten

1. Overzicht voortgang

De overzicht voortgangskaart is een niet-medische overzichtskaart die inzichtelijk is voor alle gebruikers die geautoriseerd zijn voor het dossier en voor de protocolvariatie. Dit betekent dat er nooit medische gegevens gedeeld mogen worden op de overzichtskaart, in bijvoorbeeld notities.

De overzicht voortgangskaart is dus ook inzichtelijk voor leidinggevenden, of andere werkgevergebruikers. Hou hier dus rekening mee. Overzicht voortgang is te vinden in het dossier onder het tabje 'Trajectendossier' bij 'Gevalsdossier':

Wat er mogelijk allemaal in het overzicht voortgang staat, is te zien bij Opties overzichtskaarten (zie hieronder). Vanuit de overzicht voortgangskaart kunnen er notities en extra rapportages worden toegevoegd (mits geautoriseerd). Daarnaast is de overzichtskaart ook te downloaden en te verversen, wanneer er bijvoorbeeld net iets is toegevoegd aan de kaart.

2. Medische kaart

De medische kaart is enkel toegankelijk en zichtbaar voor gebruikers met medische rechten. Hier kunnen gebruikers met medische rechten dan ook medische notities of rapportages in kwijt.

De medische kaart is te vinden in het dossier onder het tabje 'Trajectendossier' bij 'Medisch dossier':

In de Medische kaart kan een medische gebruiker ook een medische notitie of rapportage toevoegen. Daarnaast is de medische kaart ook te downloaden en te verversen, wanneer er bijvoorbeeld net iets is toegevoegd aan de kaart. De opties die je kunt instellen voor de medische kaart, zijn te vinden bij Opties overzichtskaarten (zie hieronder).

De knop 'Extra rapportage' is hier weggehaald, aangezien deze veel fouten gaf en er via de actielink in het dossier ook extra rapportages aangemaakt kunnen worden.

3. Contactmomenten overzicht

In het contactmomenten overzicht komen contactmomenten of notities terug die door gebruikers zijn geregistreerd over het dossier. Dit is enkel het geval wanneer de gebruiker kiest om het contactmoment te registreren, of notities die gedeeld worden in overzicht voortgang.

In het contactmomentoverzicht kunnen notities, of vertrouwelijke notities staan. Vertrouwelijke notities zijn uiteraard niet inzichtelijk voor gebruikers die het vinkje 'Vertrouwelijke notitie' niet aan hebben staan (gebruikersautorisaties, Klassiek Beheer pagina 2):

Het contactmomenten overzicht ziet er als volgt uit:

4. Overzicht re-integratie activiteiten

In het overzicht re-integratie activiteiten staan actiepunten die op het dossier zijn gebeurd. Dit gaat van start van het traject, tot taken die voltooid zijn en documenten die zijn toegevoegd. Ook kun je hierin zien of er mails naar gebruikers zijn verstuurd vanuit een mailsignaal taak. Daarnaast zie je ook wie het actiepunt heeft uitgevoerd. Een overzicht van re-integratie activiteiten wordt ook wel het ORA genoemd en is terug te vinden onder het gevalsdossier:

In verband met verbeteringen op het gebied van taakstatussen - bijvoorbeeld het voltooien van een taak - zijn hier de berichten aangepast, zodat ze meer op elkaar lijken voor de verschillende taakstatussen. De bestaande ORA-berichten blijven bestaan, maar kunnen er vanaf nu (release 7.32 Rome) anders uit zien.

5. Afsprakenoverzicht

In het afsprakenoverzicht staan alle afspraken van het traject geregistreerd. Hierin staat beschreven wanneer de afspraken waren, op welke tijd, met wie de afspraak was, waar de afspraak was en wat voor soort afspraak het was. Het afsprakenoverzicht staat ook onder het gevalsdossier en ziet er als volgt uit:

In het afspraken overzicht kun je ook een nieuwe afspraak plannen, of een bestaande afspraak wijzigen/vraagstelling aanpassen.

6. Maatwerk overzichtskaart

Er bestaat ook de mogelijkheid om in de Xpert Suite een maatwerk overzichtskaart in te richten. Hiervoor zal de beheerder eerst een leeg document moeten aanmaken in klassiek beheer, onder 11. Medische protocol module -> Medische documenten. Vervolgens vraag je aan de Xpert Desk of zij hiervan een overzichtskaart willen maken en of de kaart medisch of niet medisch is (alleen in te zien door gebruikers met medische rechten of algemeen toegankelijk mits geautoriseerd). Het document blijft qua inhoud leeg, maar wordt gevuld in het trajectendossier:

Voor gebruikers om deze nieuw gemaakte overzichtskaart(en) te kunnen inzien, zullen ze de autorisatie tot het document moeten krijgen. Dit kan ingesteld worden via klassiek beheer pagina 4 onder de Autorisatie voor documenten.

7. Contactoverzicht

Heeft dezelfde opbouw als overzicht voortgang en medische kaart, omdat het een overzicht is gebaseerd op een tijdlijn. Hier kun je echter andere bronnen naar voren laten komen, mocht dat gewenst zijn. De bronnen kun je vinden bi Opties overzichtskaarten. Het contactoverzicht ziet er als volgt uit:

Beheer van overzichtsdocumenten

Het beheer van overzichtsdocumenten staat in het nieuwe Beheer onder 'Applicatieinstellingen' -> 'Overzichtsdocumenten'. Hierin kun je beslissen vanuit welke bronnen de overzichtskaart gevuld moeten worden.

Opties overzichtsdocumenten

De keuzes uit bronnen die je kunt aan/uitvinken zijn:

•  Gevalsnotities;
  •  Vertrouwelijke notities;
  •  Medische notities;
  •  Via taken ingevulde formuliervelden;
  •  Via taken gegenereerde documenten;
  •  Spreekuurgegevens (incl. formuliervelden, spreekuurdocumenten en geüploade documenten);
  •  Zonder spreekuur geüploade niet-medische documenten;
  •  Zonder spreekuur geüploade medische documenten;
  •  Gebeurtenissen;
  •  Overige ingevulde formuliervelden (niet aan invulscherm gekoppeld, meestal conversiegegevens);
  •  Dialoog medisch;
  •  Dialoog niet-medisch.

Naast deze opties zijn er ook nog mogelijkheden om andere formuliervelden op te nemen in de overzichtskaart. Deze kunnen aan of uitgevinkt worden als:

• Belangrijke velden
  • Formuliervelden

Belangrijke velden worden altijd bovenaan de overzichtskaart getoond. De andere velden worden getoond op basis van chronologische volgorde (bijvoorbeeld bij het afhandelen van een spreekuur).

Autorisaties voor zichtbaarheid overzichtsdocumenten

Om een gebruiker te autoriseren voor het zien van het "Overzicht voortgang" en "Medische kaart" ga je naar de gebruiker of gebruikersgroep in klassiek beheer. Vervolgens ga je naar pagina 2 en vouw je "11. Medische Protocol Module" uit om de kaarten aan te vinken.

De autorisatie voor het afsprakenoverzicht is te vinden op pagina 4 van klassiek beheer onder de agenda autorisaties: