Wanneer een Veilig Communiceren gebruiker niet meer in kan loggen dan is het niet mogelijk voor een beheerder om via het beheer zijn/haar wachtwoord te herstellen.

Dit is echter wel mogelijk via het inlogscherm.

Stap 1. Laat de gebruiker bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam invullen.  Dit zal het emailadres van de persoon zijn.

Druk daarna op Enter

Stap 2. Klik op de knop Wachtwoord aanvragen

Stap 3. Vul de gevraagde gegevens in en klik op de knop Verder

De gebruiker zal nu een link in de mailbox ontvangen waarmee een nieuw wachtwoord ingesteld kan worden. De gebruiker kan als het goed is weer inloggen.

Mocht de gebruiker hiermee moeite hebben, dan zou de beheerder dit ook uit naam van de gebruiker kunnen doen zodat de gebruiker de email ontvangt.