Stap 1. Ga in beheer naar de gebruiker, gebruikersgroep of rol die je wilt autoriseren voor een taak.

Hiervoor ga je naar Gebruikersbeheer of Rollenbeheer.

Stap 2. Ga naar het tabblad Autorisaties.

Stap 3. Kies voor Beheer taakbibliotheek autorisaties.

Stap 4. Vink nu de juiste taken aan en klik aan het einde bovenaan op Opslaan.

Stap 5. Voor de algemene taak autorisaties gaan we naar het klassieke beheer. Daar zoek je weer de juiste gebruiker, gebruikersgroep of rol op.

Stap 6. Ga naar pagina 3.

Stap 7. Hier zie je een aantal taak autorisaties.

Stap 7.1. Door Uitvoeren aan te vinken kun je aangeven dat een gebruiker taken waarvoor hij/zij is geautoriseerd moet kunnen uitvoeren.

Als je dit niet aanvinkt heeft de gebruiker alleen lees rechten.

Stap 7.2. Door Signalering ontvangen aan te vinken kan een gebruiker ook op taken ingestelde signaleringen ontvangen.

Stap 7.3. Uitgebreid takenfilter zorgt ervoor dat de gebruiker in de takenlijst in XpertSuite extra filter opties krijgt.

Hij/zij kan dan bijvoorbeeld ook filteren op Alle taken. Op die manier kan de gebruiker ook taken zien die hij/zij zelf niet kan uitvoeren. Als deze optie niet aan staat ziet de gebruiker dus alleen taken waarvoor hij/zij zelf is geautoriseerd.

Stap 7.4. Met Traject taken doorzetten krijgt de gebruiker de optie om taken door te zetten naar een collega gebruiker.

Let erop dat je een gebruiker ook moet autoriseren voor het dossier en de protocolvariatie waarin een taak zit. Is de gebruiker voor 1 van de 2 niet geautoriseerd dan ziet hij/zij nog steeds geen taken.