Via de projectadministratie kunnen er projecten en projectfases worden aangemaakt bij werkgevers. Binnen de fases kan worden aangegeven welke verrichtingen door wie mogen worden geschreven. Daarnaast kan aangegeven hoe veel er mag worden geschreven op de fase.

Als laatste kan worden aangegeven of alle verrichtingen voor de betreffende werkgever op een project moeten worden geschreven.

INHOUDSOPGAVE

Stap 1. Ga naar de werkgever en klik op het tabblad Projecten.

Stap 2. Als er al projecten en fases zijn aangemaakt dan is hier het overzicht zichtbaar. Klik nu op de knop Projecten beheren.

Stap 3. Hier kunnen nieuwe projecten worden toegevoegd. Verder kan worden aangegeven dat alle verrichtingen op projecten moeten worden geschreven.

Als er reeds projecten en fases aanwezig zijn dan kunnen die hier ook bewerkt worden.

Stap 4. Klik op Nieuw project toevoegen om een nieuw project aan te maken.

Stap 4.1 Geef het project een naam en code.

Stap 4.2 Kies een gebruiker die verantwoordelijk is voor het project. Vaak kan hier bij ieder project dezelfde gebruiker gekozen worden.

Hier zitten geen afhankelijkheden in XpertSuite aan vast.

Stap 4.3 Geef eventueel een beschrijving voor het project zodat collega’s meer informatie kunnen vinden.

Stap 4.4 De status kan op Concept, Actief of Gesloten staan. Alleen als het project Actief is kunnen er verrichtingen geschreven worden.

Stap 4.5 Geef het project altijd een startdatum. De einddatum hoeft alleen ingegeven te worden als de einddatum bekend is.

Stap 5. Wanneer op de knop Volgende is geklikt komen er opties tevoorschijn voor de projectfase.

U kunt bijvoorbeeld aangeven of er tijd geschreven mag worden. welke gebruikers mogen schrijven en om welke verrichtingen het gaat. En er kan worden aangegeven hoeveel uren er geschreven mogen worden.

Stap 6. Klik op Opslaan om de projectfase op te slaan.

Stap 7. In het overzicht is het zojuist aangemaakte project met de fase zichtbaar. Achteraan de regel kan het project of de fase bewerkt worden.