1. Inleiding

Dit document geeft een aantal voorbeelden van de Portalen zoals ze ingericht kunnen worden voor de verschillende gebruikersgroepen.

In release 6.40 Pascal is een set Standaard (voorgeconfigureerde) Portalen beschikbaar gekomen voor de meest voorkomende gebruikersgroepen van ons platform (bedrijfsarts, casemanager, klant, …). Deze portalen zijn één op één te gebruiken voor jouw eigen gebruikers of kunnen als inspiratie dienen voor de inrichting van eigen portalen en zijn herkenbaar aan de toevoeging “XS_”.

Naast onderstaande uitleg over het beheren van standaard Portalen, hebben we hiervoor ook een webinar op 20 oktober gehad. Kijk hier het webinar terug!

LET OP: In dit webinar ligt de focus op het bouwen van eigen portalen is het instellen van het menu en actielinks bij gebruikers verouderd. Voor informatie over maatwerk portalen, klik hier.

1.1 Algemene werkwijze standaard portalen instellen

De werkzaamheden voor het opzetten van Portalen de volgende volgorde kent.

Stap 1. Ga naar beheer

Stap 2. Kies voor applicatieinstellingen

Stap 3. Open Portalbeheer

Stap 4. Kies een specifieke gebruikersgroep

Stap 5. Stel hier het menu in

Stap 6. Stel hier de dossieracties in

Zet de gebruiker om naar de Portal interface door op gebruikersniveau de interface modus op Portal te zetten:

2. Standaard Portalen beschikbaar

2.1 XS Bedrijfsarts

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

• Bedrijfsarts of Arboarts
  • Stafarts
  • Medisch Adviseur
  • POB’er / Taakdelegatie
  • Externe Specialist

2.2 XS Casemanager (Arbodienst)

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Casemanager bij een arbodienst
  2. Re-integratieadviseur
  3. Verzuimadviseur
  4. Verzuimdesk
  5. HRBP

2.3 XS Casemanager (Werkgever en Volmacht)

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Casemanager bij een werkgever
  2. Re-integratieadviseur
  3. Verzuimadviseur
  4. Verzuimdesk
  5. HRBP

2.4 XS HR Adviseur (meekijkrol)

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Rapportage Inzage
  2. Directie

2.5 XS HR Services & Planning

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Administratie
  2. HR services
  3. Planning

2.6 XS Leidinggevende

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Managers
  2. Leidinggevende
  3. Werkgevers (kleine bedrijven)
  4. HR

2.7 XS Superbeheerder

Screenshot:

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

1. Superbeheerders
  2. Beheerders
  3. Superuser

2. 8 XS Volmacht

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rollen:

• Claimbehandelaar
  • Relatiemanager
  • Contractbeheerder

2.9 XS Werkgever

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) kan gebruikt worden voor de volgende soort rol:

• Klantgebruiker bij dienstverlener of volmacht.

2. 10 XS Basis

Deze lay-out (ook wel widgetoverview genoemd) bevat de belangrijkste XS functionaliteiten die de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Dit portaal kan daarmee als vertrekpunt dienen voor die gebruikers, die niet geholpen zijn met de specifieke portalen die in de voorgaande secties beschreven staan. Dit portaal kan vervolgens nog worden uitgebreid met specifieke schermonderdelen en / of actieknoppen al naar gelang de behoefte van de betreffende gebruikersgroep.

Het is ook mogelijk om maatwerk portalen aan te maken. Voor meer informatie daarover, klik hier.