Datavelden

Met datavelden kan standaard aanwezige informatie vanuit Xpert Suite worden toegevoegd aan het scherm en/of document. Dit maakt het makkelijk om scherm en documenten aan te vullen met benodigde informatie.

Een aantal opties van standaard datavelden in XS:

• Werkgever gegevens zoals naam, adres/postcode/plaats, telefoonnummer en emailadres van de werkgever;
  • Afdeling gegevens zoals naam, adres/postcode/plaats en contactpersoon van de afdeling;
  • Werknemer gegevens zoals naam, adres/postcode/plaats, telefoonnummer, emailadres, arbeidsongeschiktheidsstatus van de werknemer;
  • Dienstverband gegevens zoals start- en einddatum, bruto maandloon en functie van de werknemer;
  • Verzuim gegevens zoals eerste en laatste ziektedag, percentage verzuim, laatste WAO dag en naam van het protocol van de werknemer;
  • Contactpersoon traject gegevens;
  • Casemanager gegevens;
  • Arbodienst gegevens;
  • UWV gegevens;
  • Gebruiker gegevens zoals naam en contactgegevens van de gebruiker die het document of scherm genereert;
  • Agenda gegevens zoals datum en tijd afspraak, duur en gegevens initiator van de afspraak;
  • Overige gegevens zoals huidige datum.

Hoe datavelden in schermen kunnen worden toegevoegd lees je in de instructie Schermen.
 Hoe datavelden in documenten kunnen worden toegevoegd lees je in de instructie Documentsjablonen.

Formuliervelden

Een formulierveld voegt gegevens toe in de database. Met formuliervelden kun je op maat gemaakte velden maken waarin je informatie kunt invullen wat in een document of scherm wordt toegevoegd. Dit maakt het makkelijk om scherm en documenten aan te vullen met benodigde informatie.

Een aantal opties van formuliervelden in XS:

• Tekstvakken waarin de gewenste tekst getypt kan worden;
  • Keuzerondjes waarin een keuze aangemerkt kan worden;
  • Datumveld waarin een datum ingevuld kan worden.

Het aanmaken van een formulierveld gebeurt bij 14. Schermontwerper Module en de optie Formuliervelden.

Stap 1. Log in bij XS, klik onderin op Beheer.

Stap 3. Ga naar 14. Schermontwerper Module.

Stap 4. Klik met de rechtermuisknop op de hoofdmap Formuliervelden en kies Map toevoegen.

Kies voor de benaming van de map dezelfde naam als de naam van het bijbehorende document en taak.

Stap 5. Klik met de rechtermuisknop op de nieuw aangemaakte map en kies Formulierveld toevoegen.

Stap 6. Vul bij elk formulierveld de gevraagde velden in.

• Omschrijving formulier element: naam van het formulierveld. Deze naam wordt ook getoond wanneer je in het document en scherm het formulierveld toevoegt, dus is het van belang een herkenbaar deel van de documentnaam als eerste vermelden.
  • Te stellen vraag om de waarde in te laten vullen: Wat je hier invult komt later als herkenning terug in het Overzicht voortgang, Medische kaart, beiden of in geen van beiden afhankelijk van de keuze bij Opnemen in dossier.
  • Type formulier element: Je kiest hier de functie van het veld.

• Verplicht: Zet je dit vinkje aan, dan moet de gebruiker het veld verplicht vullen in het scherm.
  • Encryptie inschakelen”. Indien aangevinkt wordt de data versleuteld opgeslagen.
  • Opnemen in dossier: Hier maak je een keuze of het gegeven dat is ingevuld in het veld zichtbaar wordt in het Voortgang overzicht, de Medische kaart, allebei of geen van beiden.
    LET OP: Deze velden zijn pas zichtbaar als ze ook nog worden aangevinkt in het betreffende overzicht. Dit is in Xpert Suite Beheer te vinden bij de knop Applicatieinstellingen -> Overzichtsdocumenten.