Wat gaan we doen?

Conform onze Product Life Cycle strategie, ontwikkelen we het platform continu door. Oude koppelingen met Xpert Suite zijn in de Transitiefase (fase 2) van de end-of-life fasering gekomen. Dat betekent dat op 31-12-2024 deze koppelingen uitgefaseerd moeten zijn. Het is dus noodzakelijk om actief aan de slag te gaan om de transitie tijdig afgerond te hebben. 


Welke voordelen zijn er?

  • Beveiliging: oude koppelingen kunnen kwetsbaarheden bevatten die een bedreiging vormen voor de beveiliging van gegevens. Het is van cruciaal belang dat we up-to-date blijven met de nieuwste beveiligingsstandaarden om de integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen.
  • Technologische veroudering: technologie evolueert voortdurend, en oude koppelingen zijn mogelijk niet compatibel met de nieuwste systemen en software. Door over te stappen op modernere integratiemethoden kunnen we profiteren van verbeterde prestaties, stabiliteit en functionaliteit.
  • Onderhoudscomplexiteit: het onderhouden van oude koppelingen wordt steeds tijdrovender, omdat het aantal ondersteunde bronnen afneemt. Door te kiezen voor meer geconsolideerde en gestandaardiseerde integraties verminderen we de onderhoudscomplexiteit en verbeteren we de efficiëntie.
  • Toekomstige schaalbaarheid: moderne integratiemethoden bieden betere schaalbaarheid, wat belangrijk is voor groei en toekomstige uitbreidingen. Het uitfaseren van oude koppelingen stelt ons in staat om flexibeler te zijn bij het aanpassen aan veranderende vereisten en standaarden in de markt. 


Welke stappen moet ik nemen?

Allereerst is het belangrijk om te inventariseren of er nog oude koppelingen zijn die niet via Connect XS lopen. Zijn die er niet, dan ben je snel klaar, want dan hoeft er niets naar Connect XS overgezet te worden.

Weet je het niet zeker of zijn er nog oude koppelingen, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk in beeld te brengen en te analyseren. Denk hierbij aan vragen als: Welke koppelingen zijn het? Zijn deze koppelingen nog nodig? Kunnen deze koppelingen in Connect XS geconfigureerd worden? Wie kan deze koppelingen in Connect XS configureren? Met wie moeten we samenwerken om deze koppelingen opnieuw te configureren? Hoeveel tijd hebben we hiervoor nodig? Etc.


Hulp Nodig?

We begrijpen dat deze transitie uitdagingen met zich mee kan brengen, maar we zijn vastbesloten om een soepele transitie te faciliteren en ervoor te zorgen dat de impact op jouw activiteiten tot een minimum wordt beperkt. We kunnen je helpen om een migratieplan op te stellen, waarbij we rekening houden met eventuele specifieke behoeften en zorgen die je hebt. Onze Xpert Services Partners staan ook klaar om je bij deze transitie te helpen. Zij hebben getrainde consultants en worden met kennis en expertise ondersteund door onze experts. Ook op onze site vind je informatie over onze koppeltraining en op het XSC vind je heel veel kennis over specifieke koppelmogelijkheden.