Wat is het Verboden termen beheer?
In Xpert Suite is het mogelijk om verboden termen (voorheen 'medische termen') in te stellen. In niet-medische velden is het niet wenselijk om verboden termen te gebruiken. Om dat te voorkomen, kunnen er woorden ingevoerd worden in het verboden termen beheer zodat deze gemarkeerd worden zodra de gebruiker die termen intypt in niet-medische invoervelden. Hierdoor wordt de gebruiker erop geattendeerd dat het een term is die niet gebruikt dient te worden. Uiteraard worden de termen niet gemarkeerd als ze gebruikt worden in medische invoervelden.

Beheren van het Verboden termen beheer

De beheerpagina vind je in Beheer > Applicatieinstellingen >Verboden termen.

De overzichtspagina met alle bestaande verboden termen wordt geopend.

Wanneer je op 'toevoegen' klikt, opent er een nieuw scherm:

Je kunt hier één term ingeven of meerdere termen. Indien je een enter gebruikt na elke term kun je meerdere termen tegelijk toevoegen met dezelfde instellingen.

Bij tekstmarkering kun je aangeven of een term altijd moet worden gemarkeerd, alleen gemarkeerd moet worden als het als losstaand woord wordt gebruikt of alleen gemarkeerd moet worden als het woord begint met de term.

• Altijd
    Standaard wordt de term altijd gemarkeerd zodra deze wordt ingetypt, ongeacht of de term onderdeel is van een woord of niet.
  • Alleen als losstaand woord
    Als je hiervoor kiest, dan wordt de term alleen gemarkeerd als het geen onderdeel is van een woord.
    Bijvoorbeeld: als je 'ms' toevoegt als medische term, dan wordt het niet gemarkeerd als verboden term als je 'soms' intypt.
  • Alleen als het begint met
    Als je hiervoor kiest, dan wordt de term alleen gemarkeerd als het woord ermee begint.
    Bijvoorbeeld: het woord 'nier' zou je potentieel willen markeren bij 'nierziekte', maar niet bij 'manier'.

Ook is er de mogelijkheid om meerdere termen tegelijk te verwijderen in het beheer door middel van de 'selecteren' knop op de overzichtspagina.

Verboden termen blokkeren in plaats van waarschuwen

Naast het markeren van verboden termen om gebruikers hierop te attenderen, is het ook mogelijk om het hele formulier te blokkeren. Hierdoor kan de gebruiker niet op 'opslaan' klikken voordat de term weggehaald is uit het invoerveld. De verboden term wordt dan lichtrood gemarkeerd.

Hiervoor dient een plugin ingeschakeld te worden (Customisation.AdvancedForbiddenTerms) door de Xpert Desk. Als deze plugin aan staat, krijg je in beheer de mogelijkheid erbij om per term te kiezen of je wil laten waarschuwen of het formulier wil blokkeren.
Let op: wees ervan bewust dat 'blokkeren' betekent dat het echt in alle niet-medische invoervelden geblokkeerd wordt. Er kan geen onderscheid gemaakt worden.