Het is mogelijk om budgetten voor verrichtingen te registreren per dienstverlening overeenkomt bij een werkgever. 


Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer een X hoeveelheid van bepaalde verrichtingen standaard in het contract heeft zitten. Wanneer de verrichting vaker geschreven gaat worden moet de klant hier wel voor gaan betalen.

Voorbeeld: klant heeft 50 uur casemanagement in het contract zitten. 1 uur casemanagement kost €50,-. 50 x €50,- = €2500,-. Bij het budget in de overeenkomst vul je €2500,- in waarna de Xpert Suite bij het samenstellen van de factuurgrondslagen bekijkt hoeveel er al van het budget af is. Alles wat boven budget komt zal worden gefactureerd. Bij deze berekening wordt ook rekening gehouden met eventuele kortingen.


In het contractmodel kun je per prijscategorie aangeven dat alle verrichtingen in de prijscategorie niet binnen het budget mogen vallen.Het budget geef je op in de dienstverlening overeenkomst. Als dit een jaarlijks budget is moet je de overeenkomst ook per jaar laten lopen.


Er kan nog geen signalering worden ingericht op het verloop van gebruik van het budget. Wel kan de XpertDesk een rapportage activeren waarmee de budgetten kunnen worden bekeken. Wanneer een budget bijna op is en de klant wil tussentijds het budget aanvullen, dan kan een beheerder simpelweg het budget verhogen.