Inleiding conversiegroepen

Door middel van conversiegroepen is het mogelijk om bij import- of exportconfiguraties bepaalde waarden

om te laten zetten naar een andere waarde. Hiermee kun je automatisch je koppeling gegevens om laten zetten, zowel bij import als bij export.

In het beheerscherm is het mogelijk om een nieuwe conversiegroep aan te maken of een bestaande te bewerken. Binnen een conversiegroep is het mogelijk om één of meerdere conversiesleutels te selecteren. Momenteel zijn er bepaalde conversiesleutels beschikbaar. Deze lijst is gebaseerd op de conversiesleutels die momenteel door consultants in gebruik zijn genomen. In de toekomst zal deze lijst aangevuld worden zodra blijkt dat daar vraag naar is.

Bij de conversiesleutel kun je vervolgens waarden vastleggen.

Per conversiesleutel kan aangegeven worden in welke richting de conversiesleutel gebruikt gaat worden, te weten:

• Importconversies
  • Exportconversies
  • Bi-directionele conversies

Voor import en bi-directionele conversies geldt dat de uniciteit van de importwaarde wordt afgedwongen. Bij exportconversies zit deze check er niet op, omdat het wenselijk is om verschillende documentsoorten van XS met dezelfde code te kunnen exporteren.  Bij het selecteren van een conversiegroep zorgt de import ervoor dat een binnenkomende waarde geconverteerd wordt naar de waarde die in de geselecteerde conversiegroep is opgevoerd.

Ombouw van het conversiegroepbeheer

Sinds de release van 8.32 (19 september 2024) is het mogelijk om exportconfiguratie te voorzien van een conversiegroep, waarbij uniciteit niet meer randvoorwaardelijk is. Daarmee kan dezelfde code aan meerdere conversiesleutels toegekend te worden.

Bij de release hebben we bestaande conversiegroepen beoordeeld en ingedeeld in één van bovenstaande categorieën. Bij conversiegroepen waarvan het niet bekend was, is deze in de categorie ‘bi- directioneel’ geplaatst. Indien de categorie niet correct is, kun je deze als beheerder wijzigen. Ga bij de betreffende conversiesleutel naar Bewerken (1), daarna klik je op het pijltje (2) en binnen de verschenen drop down kun je de juiste richting selecteren (3).