In het kader van security zijn er verschillende maatregelen die getroffen kunnen worden om data op een goed beveiligde manier te versturen naar de Xpert Suite. Een methode die we regelmatig zien is het encrypten van een bestand door middel van een PGP key. Door middel van deze encryptie zijn de bestanden niet te openen zonder een private key.
 

Binnen XS Connect is het mogelijk om een PGP key aan te maken. De public key is dan te downloaden zodat de partij die de data verzendt, het bestand op de juiste manier kan encrypten.

Binnen de Xpert Suite is het voor beheerders niet mogelijk om de aangeboden bestanden te bekijken zonder dat ze zelf beschikken over de PGP key. Hierdoor is de data nog beter beveiligd.

Bovenaan het klantaccount zit een nieuw tabblad ‘Cryptografische sleutels’. Op dit scherm kun je een sleutel van het type PGP genereren.

 

Graphical user interface, text, application, email

Description automatically generated

 

Daarna kun je ook de public key downloaden of de hele PGP key verwijderen. Op een klantaccount kan altijd maar 1 PGP key tegelijk actief zijn. Mocht je een nieuwe key willen genereren, dan dien je eerst de oude te verwijderen.


Deze functionaliteit wordt meestal gebruikt in combinatie met een FTP account en bij de ‘standaard’ en ‘conversie’ importtemplates. Op deze importtemplates zit een filter die aangeeft welke bestandsextensies er geaccepteerd worden. .PGP en .GPG stonden hier nog niet bij, waardoor de encrypte bestanden niet werden verwerkt door XS Connect. Sinds de release 7.32 Rome zijn bij de ‘standaard’ en ‘conversie’ importtemplates de extensies .PGP en .GPG toegevoegd aan de geaccepteerde bestandsformats.