INHOUDSOPGAVE:

• Inleiding
  • Dossier delegatie autorisaties
  • Dossier delegatie knop toevoegen in actielink
  • Privacy&Security
  • Dossier delegatie limiet
  • Dossier delegatie via inplannen spreekuur

• Inleiding

We hebben voor het delegeren van toegang tot dossiers verschillende methodes, waaronder algemene taakovername, die alle dossiers tijdelijk overdraagt naar een andere gebruiker. Een andere optie is het gebruik van specifieke dossier delegatie, waarbij de gebruiker een specifiek dossier kan delegeren naar een andere gebruiker. Deze functionaliteit is in te richten via het toevoegen van een actielink voor de gebruiker in het dossier en de gebruiker te autoriseren voor autorisatie delegatie toevoegen.

• Dossier delegatie autorisaties

Het zien van een dossierdelegatie van een andere gebruiker alleen mogelijk met een nieuwe autorisatie in het Autorisaties domein.

1. Kies de juiste gebruikers(groep), dan naar autorisaites tab:

Geautoriseerde beheerders kunnen hiermee specifieke of alle delegaties van een dossier bekijken en intrekken als dat nodig blijkt te zijn (per dossier, bereikbaar via de actielink).

• Dossier delegatie knop toevoegen in actielink

Een superbeheerder kan dee knop voor de gebruikers(groep) in de actielink toevoegen.

Daarna is hier te vinden:

Voor de normale gebruiker betekent dit dat deze alleen de eigen delegatie kan uitdelen, zien en intrekken.

Privacy & Security

Er is een nieuw autorisatie toegevoegd, beheerders zullen moeten bepalen of deze autorisatie uitgedeeld moet worden aan overige gebruikers.

Dossier delegatie automatisch via het inplannen van een spreekuur

Het is ook mogelijk om gebruikers automatisch toegang te geven tot een dossier via dossier delegatie middels het inplannen van spreekuren. Hiervoor dient parameter UseConsultationAuthorisationDelegation ingeschakeld (waarde 1) te worden. Deze vind je via Beheer>Applicatieinstellingen>Configuratieparameters>Consultation. Let op: Dit geldt vervolgens voor de gehele database. Let op: Deze dossier autorisatie via spreekuur inplannen is 90 dagen geldig.

Afbeelding met tekst, nummer, Lettertype, lijn
Automatisch gegenereerde beschrijving

Dossier delegatie limiet

Je kan per gebruiker maar één andere gebruiker dossier delegatie geven, via de actielink.

Via spreekuren kun je wel meerdere gebruikers autoriseren voor hetzelfde dossier, via de ingestelde parameter.

Dus:

• Gebruiker A geeft dossier delegatie aan gebruiker B. Gebruiker A kan nu niet meer uitdelen voor dit dossier.
  • Gebruiker B geeft (voor hetzelfde dossier) delegatie aan gebruiker C. Gebruiker B kan nu niet meer uitdelen voor dit dossier.
  • Gebruiker A kan wel alle dossier delingen intrekken, dus zowel die van B als die van C.

• Gebruiker A plant een spreekuur in bij gebruiker D --> Gebruiker D krijgt toegang tot het dossier
  • Let op: Gebruiker D is NIET zichtbaar bij dossier delegatie overzicht via de actielink.