Stappenplan:

• Laat de klant bij Loket een gebruikersaccount aanmaken met de volgende 6 autorisaties:

Raadplegen ziekteverzuim
Beheren en raadplegen BSN
Raadplegen applicatiebeheer werkgever
Raadplegen dienstverbanden
Raadplegen variabele gegevens
Raadplegen beloningen

• Je krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord vanuit Loket.
  • Maak een nieuw klantaccount aan met type 'Loket.nl'
  • In XS Connect klik je op ‘Autorisatie aanvragen’ en dan vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’

• Maak een importconfiguraties aan met als opties ‘LoketNl standaardkoppeling’ en kies welke gegevens je wilt ophalen.

• Voeg een schedule toe om aan te geven op welke dagen/tijdstippen XS gegevens moet ophalen uit Loket. Het verzoek hierbij is om een maximum van 3 tijdstippen per dag aan te houden.

Aandachtspunten

- Houd rekening met het koppelen van de juiste verzuimoorzaken bij de werkgever. Controleer vooraf welke codes de klant doorstuurt. Eventueel kun je een conversiegroep aanmaken waarin je de binnenkomende verzuimoorzaakcodes vertaald naar de verzuimoorzaken die je wilt gebruiken in de Xpert Suite.

- Stel de juiste werkgevercodes in bij de werkgevers die je koppelt.

- Staan er al medewerkers bij de betreffende werkgevers in de Xpert Suite? Dan is er synchronisatie nodig. De koppelsleutel is het Extern werknemer id. Neem hiervoor contact op met je CSM'er voordat je de koppeling activeert.

- Bij Loket.nl is het op de volgende drie manieren mogelijk om een functie bij een medewerker vast te leggen:

1) Functie uit het vastgelegde functiehuis

2) Afwijkende functie ten opzichte van het functiehuis

3) Functie uit de CAO functie tabel

Er is hiërarchie vastgelegd met betrekking tot de drie verschillende functies. Indien er een afwijkende functie is vastgelegd, zal deze worden gekozen. Indien deze niet gevuld is wordt er gekozen voor de functie uit het functiehuis. Indien deze ook niet gevuld is wordt de CAO functie gekozen.

- Vanuit Loket kunnen het bruto maandloon en het bruto vierweken loon worden opgehaald via de API. Je kunt bij import instellingen kiezen dit automatisch om te laten rekenen naar het SV loon, Uniform Loon, Loon voor Loonheffing of Pensioengevend Salaris. Via custom mapping kun je ook de formules voor deze berekeningen nog aanpassen.

Verzuim import classificaties:

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de verzuim import niet loopt. Dit kan te maken hebben met het feit dat de verzuimclassificaties van Loket nog niet in het XS portaal staan. Om dit te controleren kan je de volgende stappen volgen.

1. Klik op "Beheer" (dit staat linksonder in het scherm)

2. Klik daarna op "Dienstverlening" en vervolgens op "Verzuimclassificaties" (Hier vind u alle classificaties die momenteel op de XS omgeving staan en gebruikt kunnen worden)

3. Controleer of Loket.nl verzuimclassificaties hier tussen staan, is dit niet het geval ga dan verder met Stap 4

Classificatie loket.nl toevoegen

4. klik op "toevoegen" nadat u verzuimclassificaties heeft nagelopen en zeker bent dat deze er niet tussen staat.

5. Vul de omschrijving en code in o.b.v. de screenshot ui Stap 6

6. Code + omschrijving verzuimclassifciacties loket.nl

Hieronder staat de lijst met de verzuimclassificatie zoals deze moet worden genoteerd in XS.

CodeOmschrijving
LoketVHB JaVerhaalbaar (Loket)
Loket Onbekend
Onbekend (Loket)
Loket Ziekte
Ziekte (Loket)
Loket Verlengd bevallingsverlof
Verlengd bevallingsverlof (Loket)
Loket Arbeidsongeschikt tgv zwangerschap
Arbeidsongeschikt tgv zwangerschap (Loket)
Loket Orgaandonatie
Orgaandonatie (Loket)
Loket Adoptieverlof
Adoptieverlof (Loket)
Loket Pleegverlof
Pleegverlof (Loket)