Nadat je een nieuw contractmodel of contractmodelversie hebt aangemaakt en ingericht moet je deze nog activeren. Doe je dat niet dan kan het contractmodel niet gekozen worden of is de nieuwe versie niet van toepassing vanaf de gewenste datum.

In het CMM beheer kies je voor ‘Activeren contractmodelversie’.

Allereerst klik je aan de rechterkant op de contractmodelversie die je wilt activeren (1). Links zie je bovenaan dan de naam en de versie van het contractmodel verschijnen waarna je aan kunt geven dat deze selecteerbaar (2) moet zijn in VX (oude benaming van de XpertSuite) en vanaf welke datum (3)de versie geldig moet zijn. Dus bijvoorbeeld vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar.

Let op. Bij een nieuwe versie mag je alleen de dag van vandaag of een dag in de toekomst kiezen.

Wanneer je dit hebt ingericht kies je onderaan voor ‘Toets consistentie & volledigheid model’ (3). In het scherm wat verschijnt kun je zien of alle verplichte velden zijn gevuld. Zo niet dan wordt aangegeven welk veld nog gevuld moet worden. Doe dit dan eerst en doorloop daarna weer alle voorgaande stappen.

Is alles correct ingevuld, dan wordt de knop ‘Activeren’ (5) actief en kun je het contractmodel of de contractmodelversie activeren.