In de Management Rapportage Module kun je diverse statistische rapporten opvragen voor de organisatieonderdelen waarvoor je in Xpert Suite geautoriseerd bent.


Stap 1: Log in op de Xpert Suite. Open de Statistieken via de knop in het menu aan de linkerkant.Stap 2: Er opent een nieuw scherm met de mappen waarvoor je geautoriseerd bent, of indien je voor 1 map geautoriseerd bent dan verschijnt er meteen een lijst met de beschikbare rapporten.Stap 3: Wanneer je een rapport gekozen hebt, dan verschijnen (bij de meeste rapporten) de onderstaande filtermogelijkheden. Met het filter Te tonen niveaus kun je regelen dat de andere organisatiefilters diepere lagen in de organisatie-hiërarchie zullen krijgen zodat je diepere niveaus kunt kiezen. De rapportageperiode wordt altijd opgegeven met een Van datum en een Tot en met datum.


Het rapport berekent de verzuimcijfers over alle medewerkers die gedurende de rapportageperiode direct of indirect een dienstverband met een van de geselecteerde organisatie-eenheden had.

Een medewerker heeft een indirect dienstverband met een organisatie-eenheid als hij/zij een dienstverband heeft met een van de onderdelen van die organisatie-eenheid.

Bij berekeningsmethode heb je de keuze uit Kalenderdagen en Werkdagen. Ingeval van Kalenderdagen wordt de berekening gedaan alsof er 7 dagen per week gewerkt kan worden, bij Werkdagen wordt ervan uit gegaan dat er enkel van maandag t/m vrijdag gewerkt wordt.Stap 4: Je kunt je rapport exporteren naar bijvoorbeeld Excel met de onderstaande knop.Stap 5: Via de pijltjestoetsen kun je naar de volgende pagina’s gaan in het rapport.


Stap 6; Op de laatste pagina staat een uitgebreide toelichting wat er in het rapport getoond wordt.