LET OP!

• Stel op een losse gebruiker met name autorisaties voor medewerkersdossiers (en eventueel gebruikers) in;
  • Voor autorisaties op het gebied van protocollen, taken, documenten en dergelijke. wordt sterk aangeraden autorisaties via rollen of gebruikersgroepen in te stellen;
  • Vervolgens wordt aangeraden om vanuit de gebruikersgroep/rol in het Klassiek Beheer de autorisaties te erven ZONDER autorisaties voor organisatiestructuur/gebruikers over te nemen wanneer de gebruikersautorisaties afwijken van de groep. Zie Autorisaties erven.
  • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van rollen worden alle autorisaties per rol bepaald behalve de volgende autorisaties die nog op de gebruiker zelf in te stellen zijn:
    1. Dossier toegang beheren
    2. Gebruikersrol beheren
    3. Beheer gebruikersautorisatie
    4. Beheer document beoordeling
    5. Beheer agenda autorisatie

Algemene autorisaties

Stap 1. Log in bij Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer

Het nieuwe scherm “Xpert Suite Beheer” opent.

Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers

Stap 3. Klik vervolgens op Rollenbeheer.

Stap 4. Klik op de naam van de gebruikersrol.

Zoek de gebruikersrol waarvan je de autorisaties wil zien/wijzigen en klik op de naam.

Stap 5. Pas de gegevens bij Gebruikersrolbeheer aan en klik op Opslaan.

Autorisaties Protocollen

Stap 1. Log in bij Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer

Het nieuwe scherm “Xpert Suite Beheer” opent.

Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers

Stap 3. Klik vervolgens op Rollenbeheer.

Stap 4. Klik op de naam van de gebruikersrol.

Zoek de gebruikersrol waarvan je de autorisaties wil zien/wijzigen en klik op de naam.

Stap 5. Kies bovenin de tab Autorisaties.

Stap 6. Klik op Beheer protocol autorisaties

Een nieuwe tab opent in het scherm.

Stap 7. Stel per protocol de autorisaties in.

Het volgende kan worden ingesteld voor de gebruikersrol door de mogelijkheden aan te vinken:

• Starten: protocol mag worden gestart
  • Eindigen: protocol mag worden beëindigd
  • Corrigeren starten: een gestart traject kan gecorrigeerd worden
  • Verwijderen: protocol mag worden verwijderd
  • Heropenen: een afgesloten protocol kan heropend worden (beëindiging annuleren)

Stap 8. Klik op Opslaan.

Autorisaties Protocolvariaties

Stap 1. Log in bij Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer

Het nieuwe scherm “Xpert Suite Beheer” opent.

Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers

Stap 3. Klik vervolgens op Rollenbeheer.

Stap 4. Klik op de naam van de gebruikersrol.

Zoek de gebruikersrol waarvan je de autorisaties wil zien/wijzigen en klik op de naam.

Stap 5. Kies bovenin de tab Autorisaties.

Stap 6. Klik op Beheer protocolvariatie autorisaties.

Een nieuwe tab opent in het scherm.

Stap 7. Autoriseer de gebruikersrol.

Autoriseer de gebruikersrol voor de protocolvariaties door tenminste één vinkje aan te zetten op het protocol zelf.

Stap 8. Klik op Opslaan om de aanpassingen definitief te maken.

Autorisaties Taken

Stap 1. Log in bij Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer

Het nieuwe scherm “Xpert Suite Beheer” opent.

Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers

Stap 3. Klik vervolgens op Rollenbeheer.

Stap 4. Klik op de naam van de gebruikersrol.

Zoek de gebruikersrol waarvan je de autorisaties wil zien/wijzigen en klik op de naam.

Stap 5. Kies bovenin de tab Autorisaties.

Stap 6. Klik op Beheer taakbibliotheek autorisaties

Een nieuwe tab opent in het scherm.

Stap 7. Autoriseer de gebruikersrol.

Autoriseer de gebruikersrol voor de taken die de rol moet kunnen inzien.

De rechten die de gebruikersrol vervolgens aanvullend heeft voor de taken kunnen ingesteld worden via Klassiek Beheer.

Autorisaties Agenda

Stap 1. Log in bij Xpert Suite (XS), ga linksonder naar Beheer

Het nieuwe scherm “Xpert Suite Beheer” opent.

Stap 2. Klik in het linker menu op Gebruikers

Stap 3. Klik vervolgens op Rollenbeheer.

Stap 4. Klik op de naam van de gebruikersrol.

Zoek de gebruikersrol waarvan je de autorisaties wil zien/wijzigen en klik op de naam.

Stap 5. Klik op Beheer agenda autorisaties

Een nieuwe tab opent in het scherm.

Stap 6. Autoriseer de gebruiker.

Hier kun je instellen of bij overerven van de gebruikersrol de gebruikers een agenda krijgen  en/of de agenda van gebruikers alleen in ingestelde agendagroepen geplaatst worden.

Hier kan dus voor een gebruikersrol de agenda’s en agendagroepen ingesteld worden, maar niet de agenda autorisaties. Deze worden, net zoals gebruikerautorisaties, ingesteld bij de gebruiker zelf. Bij het toewijzen van de rol aan een gebruiker of gebruikersrol autorisaties erven via Klassiek beheer, worden de instellingen op gebruikersrol toegepast op de gebruikers met die gebruikersrol.

Vink hier de gewenste autorisaties aan en klik op Opslaan. Klik de Beheer agenda autorisaties weg en ga terug naar het Autorisaties scher

Stap 7. Klik op Beheer feature autorisaties voor Agenda

Een nieuwe tab opent in het scherm.

Vink hier de gewenste autorisaties aan en klik op Opslaan.

Autorisaties Klassiek Beheer

Voor overige autorisaties gebruik je het Klassiek Beheer.

Stap 1. Klik in Xpert Suite Beheer op de knop Klassiek beheer.

Stap 5. Klik op Bewerken in beheer.

Het Klassiek Beheer opent.

Stap 6. Selecteer de juiste gebruikersrol.

Selecteer links bij 2. Gebruikers de juiste gebruikersrol.

Het scherm rechts wordt geladen met de gegevens van de gebruikersrol.

Stap 7. Stel nu alle autorisaties in.

Stap 7.1 Pagina 1 van de gebruikersrolautorisaties.

Gegevens voor de gebruikersgroep

Autorisaties voor inloggen van gebruikers die onder deze gebruikersrol vallen.

Gebruikersgroeptype

Autorisaties voor plaatsvervanging en interfacemodus.

Stap 7.2 Pagina 2 t/m 4 van de gebruikersrolautorisaties.

Zie voor pagina 2 t/m 4 van de autorisaties Instructie Autorisaties Gebruikers.

Autorisaties erven

Voor het overzetten van de autorisaties van de gebruikersrol naar de onderliggende gebruikers dien je via een rechtermuisklik op de gebruikersrol te kiezen voor Gebruikersrol autorisaties erven.

In het nieuwe beheer zijn de autorisaties via de knop "Autorisaties overerven" over te zetten binnen het Gebruikersrolen scherm.

LET OP! Wanneer je klikt op Autorisatie erven wordt gevraagd of je de autorisaties voor de organisatiestructuur en/of gebruikers over wil nemen. Wanneer deze autorisaties binnen de groep gebruikers afwijken, kies dan voor erven ZONDER deze overname. Erven MET deze overname betekent dat voor alle onderliggende gebruikers de autorisaties voor de organisatiestructuur en/of gebruikers wordt overschreven naar de instellingen van de bovenliggende rol.